آفتاب سوختگی کودکان خطرناک است
آفتاب سوختگی نوعی سوختگی پوست است. پوست کودک شما بسیار لطیف و حساس است، بنابراین خیلی سریع می سوزد. بعضی از مطالعات نشان می دهند که آفتاب سوختگی شدید در دوران کودکی ممکن است منجر به ملانوم که کشنده ترین نوع سرطان پوست است شود.
اگر آفتاب سوختگی از نوع سوختگی درجه یک باشد، علائم آن قرمزی، تورم خفیف و درد است. سوختگی درجه دو که خطرناک تر است، دردناک تر از سوختگی درجه یک است و قرمزی، تورم و تاول های بیشتری دارد. سوختگی درجه یک معمولا در عرض 2 تا 5 روز بهبود می یابد، ولی بهبودی سوختگی درجه دو ممکن است 2 هفته طول بکشد.
سایر علائم یک سوختگی خطرناک عبارتند از: تب ، درد شدید ، استفراغ، لرز و هذیان.
اگر کودک مدت زیادی در معرض آفتاب قرار بگیرد، ممکن است در معرض خطر گرمازدگی نیز باشد.
اگر کودک پس از آفتاب سوختگی پوسته ریزی کند، باید چه کنیم؟
اگر کودک پس از آفتاب سوختگی، پوسته ریزی کند نگران نشوید، زیرا این بخشی از روند طبیعی بهبودی است. پوسته ریزی معمولا 3 تا 10 روز پس از آفتاب سوختگی شروع می شود.
آیا آسیب پوستی در اثر آفتاب سوختگی نگران کننده است؟
بله، نگران کننده است. 70 تا 90 درصد زمانی که هر فرد در طول عمرش در آفتاب قرار می گیرد، در 20 سال اول زندگی است. قرار گرفتن در معرض تابش اشعه ماورای بنفش اولین عامل ایجاد انواع سرطان پوست است. بعضی از مطالعات نشان می دهند که آفتاب سوختگی شدید در دوران کودکی ممکن است منجر به ملانوم که کشنده ترین نوع سرطان پوست است شود. افرادی که دارای پوست و موی روشن یا کک مک هستند و کسانی که چشم آن ها آبی یا سبز است، بیش از سایرین در معرض خطر آسیب های مختلف پوستی از جمله سرطان پوست قرار دارند، ولی به هر حال اشعه آفتاب برای همه مردم خطرناک است.
کودکان کمتر از 6 ماه نباید از کرم های ضد آفتاب استفاده کنند، بنابراین تا رسیدن به این سن باید تا آنجا که مقدور است او را از آفتاب دور نگه دارید
چگونه می توان از آفتاب سوختگی کودک پیشگیری کرد؟
پوست ظریف کودکان برای جلوگیری از سوختگی دردناک و آسیب پوستی نیاز به محافظت در برابر نور خورشید دارد. پیشگیری از آفتاب سوختگی مشکل نیست، ولی باید در این باره دقت کرد. آکادمی متخصصان اطفال آمریکا توصیههای زیر را در مورد محافظت کودکان از آفتابسوختگی ارائه داده است:
آفتابسوختگی در کودکان ممکن است حتی در یک روز غیرآفتابی هم ممکن است رخ دهد. لازم نیست حتما خورشید به روشنی بدرخشد تا باعث سوختگی شود.
کودکان کمتر از 6 ماه نباید از کرم های ضد آفتاب استفاده کنند، بنابراین تا رسیدن به این سن باید تا آنجا که مقدور است او را از آفتاب دور نگه دارید. هنگام خروج از خانه لباس نخی یا کتانی آستین بلند و شلوار بلند به او بپوشانید و کلاه لبه دار سرش بگذارید.
بعد از 6 ماهگی هم باید وقتی او را در فضای باز نگه می دارید، شلوار بلند و لباس آستین بلند به او بپوشانید. برای بازی او را به محل های سایه ببرید و به خاطر داشته باشید که بین 10 صبح تا 4 بعد از ظهر آفتاب بیشترین ضرر را دارد. اشعه ماورای بنفش خورشید می تواند در تمام طول روز، تمام فصول و حتی روزهای ابری به پوست آسیب بزند.
بعد از 6 ماهگی، روی قسمت های باز بدن کودک از کرم های ضد آفتاب بدون PABA که SFP آنها تقریبا 15 است، بمالید و 30 دقیقه قبل از خروج از خانه این کار را انجام دهید.
بهترین راه درمان آفتاب سوختگی در کودکان چیست؟
* آفتاب سوختگی در کودکان زیر یک سال خطرناک تر از آن است که به نظر می آید. او را نزد پزشک متخصص اطفال ببرید.
* باید مقدار زیادی مایعات از جمله شیر به او بخورانید تا حالش بهتر شود و مایع از دست رفته بدنش در اثر قرار گرفتن در معرض آفتاب جبران شود.
* برای بهبود ناحیه سوخته، پارچه ای تمیز را در آب سرد خیس کنید و بعد فشار دهید تا آب آن خارج شود. سپس مدت 10 تا 15 دقیقه به آرامی روی پوست سوخته کودک قرار دهید و این عمل را چند بار در طول روز تکرار کنید، ولی مراقب باشید تا کودک سردش نشود.
* ممکن است کودک شما از حمام ولرم رو به سردی خوشش بیاید ( دقت کنید آب طوری سرد نباشد که کودک بلرزد). پوست کودک را پس از استحمام خشک کنید، اما حوله را روی پوست نکشید. سپس یک کرم مرطوب کننده فاقد الکل و یا ژل آلوئه ورا روی پوست او بمالید تا خارش پوستش را کاهش دهد. با شروع پوسته ریزی در محل سوختگی، خارش تشدید می گردد.
* از پزشک کودک خود در مورد استفاده از استامینوفن یا بروفن کودکان برای کاهش درد سوال کنید. (از مصرف آسپیرین بپرهیزید، زیرا ممکن است کودک را در معرض خطر ابتلا به سندرم Reye قرار دهد).
* به کودک لباس های آزاد بپوشانید تا پوست سوخته او را تحریک نکند و تا زمان بهبودی کامل او را جلوی آفتاب نبرید، زیرا خطر آفتاب سوختگی مجدد بسیار بالاست.
از قرار دادن یخ یا آب و یخ روی پوست کودک دچار آفتاب سوختگی بپرهیزید
هنگام آفتاب سوختگی کودک چه کارهایی نباید انجام دهیم؟
* از مالیدن ترکیبات حاوی وازلین روی پوست کودک بپرهیزید. وازلین از تعریق و دفع حرارت پوست جلوگیری می کند. این امر در مورد مصرف کره و روغن ها نیز صادق است.
* از مصرف پماد یا اسپری هایی که حاوی بنزوکائین هستند، بپرهیزید، زیرا ممکن است باعث تحریک پوست و واکنش های آلرژیک شوند.
* از قرار دادن یخ یا مخلوط آب و یخ بر روی پوست کودک بپرهیزید.
* تاول ها را نترکانید، زیرا تاول ها برای محافظت از لایه های زیرین پوست تشکیل می شوند و ترکاندن آنها ممکن است باعث عفونت پوستی شود. اگر تاول خودبخود باز شد، به آرامی پوست مرده را از روی آن بردارید و یک پماد آنتی بیوتیک نظیر نئوسپورین در محل آن قرار دهید (البته تحت نظر پزشک کودک).
موضوعات مرتبط: بیماری ها و درمان آنها (بهداشت) ، ،
برچسبها:
توصیههای غذایی در اختلال بلع
اختلال بلع یکی از مشکلات فیزیولوژیکی است که در انتقال طبیعی مواد غذایی از حفره دهان به معده، آشفتگی ایجاد میشود. معادل انگلیسی اختلال بلع، دیسفاژی (Dysphagia ) است که در بین پزشکان و پیراپزشکان بیشتر این نام کاربرد دارد.
به طور کلی بلع 5 تا 10 ثانیه طول میکشد و در طی سه مرحلهی دهانی، دهانی – حلقی و مرحلهی مربوط به مری کامل میشود.
مدت هر مرحله باید کافی باشد تا از جهش غذا به ریه جلوگیری کند که معمولاً علامت ورود غذا یا هر چیز خارجی به ریه، سرفههای ناگهانی است تا چیزی که اشتباه وارد ریه شده، با فشار هوا به خارج پرتاب شود. این اختلال در هر سنی ممکن است ایجاد شود، حتی در نوزادان به دلیل ناتوانیهای تکاملی.
علل رایج اختلال بلع
* ضعیف بودن زبان و ضعف ماهیچهی گونهها* اسپاسم مری یا آشالازی
* بیماریهای انسداد ریوی
* نارسایی احتقانی قلب
* التهاب مری
* برگشت غذا از مری به معده (رفلاکس)
با انتخاب دقیق غذاها از نظر غلظت و نرمی (غذاهای پوره شده به جای مایعات غلیظ) از ورود غذا به مسیر تنفسی، پیشگیری نمایید. میتوان با عسل، پودر شیرخشک، سیب زمینی پخته و رنده شده و یا پودر مغزها، غلظت غذاها را افزایش داد
* با تحلیل عضلات در هر بیماری
* پارکینسون
* آلزایمر
* اماس
* تحلیل اعصاب بدن
نکتهی مهم اینجاست که در صورت ابتلا به هر کدام از بیماریهای فوق، حتماً اختلال بلع به وجود نخواهد آمد، ولی در صورت پیشرفت بیماری و هرگونه تحلیل قوای ماهیچهای یا اعصاب، امکان بروز این عارضه وجود دارد.
اهداف رژیم درمانی در این اختلال
1- جلوگیری از انسداد گلو و مسیر تنفسی به وسیلهی غذاها و نوشیدنیها.2- معرفی غذاهایی که تقویت کنندهی سیستم بلع هستند.
3- حفظ وزن مطلوب بدن و جلوگیری از کاهش وزن.
4- غلظت و نوع رژیم بسته به تحمل هر فرد دارد، باید خود فرد در تنظیم برنامهی غذاییاش حضور داشته باشد.
5-در شرایط پیشرفت اختلال، تشویق بیمار به استقلال در غذا خوردن.
توصیههای تغذیهای و رژیم غذایی
* در گروه چربیها کره، مارگارین، خامه ترش، پنیر خامهای، مایونز و سس سفید با دقت در غلظت آنها پیشنهاد میشود.* در مورد میوهها، آب میوهها بدون دانه و یا تهماندهی میوه مصرف شود.
* گوشتهای نرم و پوره شده و جوان مصرف شود. گوشتهای پیر، سفت و رشتهای هستند و در بلع این افراد، ایجاد مشکل میکنند. ماهی و مرغ در تکههای ریز و نرم استفاده شود و تخم مرغ حتماً پخته و مخلوط با یک مادهی نرم مانند ماست یا سُس داده شود تا از خشکی آن و ایجاد انسداد جلوگیری شود.
* با انتخاب دقیق غذاها از نظر غلظت و نرمی (غذاهای پوره شده به جای مایعات غلیظ) از ورود غذا به مسیر تنفسی، پیشگیری نمایید. میتوان با عسل، پودر شیرخشک، سیب زمینی پخته و رنده شده و یا پودر مغزها، غلظت غذاها را افزایش داد.
* فراموش نکنید غذاهایی مانند ژله و ژلاتین در دمای بدن به حالت مایع درآمده و ممکن است ایجاد مشکل کند.
* برنامه غذایی با گذشت زمان به سمت غذاهای نرم پیش رود.
* از نوشیدنیهای بسیار داغ، قهوه، چای غلیظ، آبمیوههای ترش، غذاهای خشک مانند کراکرها، ماهیهای استخوانی، مواد چسبنده مانند موز، کره بادام زمینی و غذاهای ادویه دار خودداری کنید.
* در صورت عدم مصرف غلات کامل، میوهها و سبزیها، رژیم غذایی را از لحاظ کمبود فیبر و ویتامینها از جمله ویتامین ث کنترل کنید.
* به برخی مواد غذایی مانند ذرت بوداده، غلات سبوس دار، مغز (به مقدار زیاد)، پنیر محلی، میوهی با پوست، کرفس، آناناس و سایر میوههایی که فیبر سفتتری دارند و همزمانی بعضی غذاها با هم مانند گوشت و غذاهای خشک مانند نانهای ساندویچی، چیپس با هم و یا با موادی که باعث چسبندگی میشوند مانند کره بادام زمینی، موز، سیب زمینی پوره شده باید بسیار دقت شود چرا که به راحتی باعث برگشت غذا و ورود مواد به ریه (آسپیراسیون) میشوند.
* برای افرادی که حس دهانی آنها بسیار کم شده، از غذاهای سردتر استفاده کنید.
* فراموش نکنید که هیچ داروی گیاهی را بدون مشورت با پزشک استفاده نکنید.
* و بدانیم که با رژیم غذایی یا مکمل اختلال بلع درمان نمیشود بلکه بدین وسیله از تحلیل بیشتر فرد جلوگیری میشود.
موضوعات مرتبط: بیماری ها و درمان آنها (بهداشت) ، ،
برچسبها:
می ۲۰۱۰ معادل ۱۴ اردیبهشت ۸۹، بهعنوان روز جهانی آسم نامگذاری شده و این، شعار روز جهانی آسم امسال است: «شما میتوانید آسمتان را کنترل کنید!» تلاش بر این است که میزان بستری شدن مبتلایان به آسم در بیمارستان طی ۵ سال آینده ۵۰ درصد کاهش پیدا کند....
هنوز علت اصلی شیوع و گسترس آسم شناخته نشده اما عواملی که در افراد مبتلا به آسم سبب بروز علایم بیماری یا حملات آسمی میشود، شناخته شدهاند و حذف و کنترل این عوامل در بهبود فرد و افزایش سطح سلامت او بسیار موثر است. کنترل عوامل حساسیتزا در محیط خانه نیز کمک زیادی به بهبود افراد مبتلا به آسم میکند. برای آشنایی با اصول کنترل آسم در خانه با ما همراه شوید.
● رطوبت خانه و ۴ ویژگی خانههای ضدآسم
با توجه به اینکه قارچها در محیطهای مرطوب رشد میکنند، برای کنترل قارچها و کاهش رطوبت اقدامات زیر را انجام دهید:
۱) از دستگاههای بخور و ایجادکننده رطوبت در خانه بهویژه در اتاق فردی که آسم دارد، استفاده نکنید. از یک دستگاه رطوبتگیر در نقاط مرطوب خانه استفاده کنید و مخزن آب آن را بهطور مرتب تخلیه کرده، پاک کنید.
۲) لولههای آبی که نشتی دارند و شیرهایی را که چکه میکنند، تعمیر کنید. کف آشپزخانه و حمام را همیشه خشک نگه دارید.
۳) حمام، آشپزخانه و زیر زمین باید تهویه مناسب داشته باشند. برای این کار میتوانید از فن استفاده کنید تا رطوبت سطوح پایینتر نیز خارج شود.
۴) اگر محل مرطوب و تاریکی در خانه شما وجود دارد، بهطور مرتب آن را تمیز کرده، از یک لامپ صد وات که همیشه روشن است، برای از بین بردن رطوبت استفاده کنید.
● هوای خانه و ۸ ویژگی خانههای ضدآسم
ایجاد هوای تمیز و تهویه مطبوع در خانه یکی از مهمترین اقدامات در کنترل بیماری آسم است. وجود مواد محرک و ذرات آلاینده در هوا مانند دود سیگار، دود ناشی از سوخت چوب شومینه یا بخاری، عطرها، ذرات اسپری و محصولات شوینده و پاککننده و دود ناشی از پختوپز و همچنین بخارات ناشی از نقاشی و رنگ کردن دیوارها در فضای داخلی خانه میتوانند علایم آسم را تشدید کنند. برای ایجاد هوای تمیز در خانه به این موارد توجه کنید:
۱) اجازه ندهید کسی در خانه سیگار بکشد. اگر یکی از افراد خانه سیگاری است، بهتر است به او کمک کنید تا سیگار را ترک کند و در غیر این صورت از او بخواهید بیرون از خانه سیگار بکشد.
۲) از شومینه و بخاریهایی که سوخت آنها چوب است، در خانه استفاده نکنید.
۳) از محصولات پاککننده و شوینده بدون عطر استفاده کنید. از شمعهای عطری و اسپریهای خوشبوکننده هوا در خانه استفاده نکنید.
۴) مطمئن شوید تمام وسایل گازسوز خانه تهویه مناسبی به بیرون دارند. دودکش بخاری گازی را به طور کامل بررسی کرده و برای اجاق گاز نیز از هود استفاده کنید.
۵) از نگهداری گلها و گیاهان آپارتمانی در خانه خودداری کنید. در صورت تمایل میتوانید از گل و گیاه مصنوعی استفاده کنید.
۶) اگر از کولر آبی استفاده میکنید، باید بدانید پوشالهای کولر قارچها و گرد و غبار را در خود نگه میدارد. بهتر است پوشالها را بهطور منظم تعویض کنید.
۷) روزهایی که آلودگی هوا بالاست یا فصولی که گرده گیاهان در هوا زیاد است، تا جای ممکن پنجرهها را باز نکنید. به طور معمول مقدار گرده گیاهان بین ساعات ۵ تا ۱۰ صبح زیاد است. در صورت لزوم میتوانید پنجرهها را در ساعات اولیه صبح که میزان آلودگی کمتر است، باز کنید.
● گرد و غبار و ۱۳ ویژگی خانههای ضدآسم
یکی از شایعترین علل ایجادکننده علایم آسم، گرد و غبار حاوی قارچها و هاگ آنهاست. این موجودات ریز و ذرهبینی که در گرد و غبارهای خانه وجود دارند، میتوانند در سطوح مرطوب و نمناک زندگی کرده، از طریق تولید هاگ و فرستادن اسپور در هوا تکثیر شوند. برخی از آنها در محلهای مرطوبی مانند حمام، زیرزمین و آشپزخانه وجود دارند و برخی نیز روی پوست بدن انسان زندگی کرده، از سلولهای مرده پوست تغذیه میکنند. قارچها در اتاق خواب، ملحفهها و بالشها، پردهها، فرشها و مبلمان خانه وجود دارند. برای کاهش گرد و غبار در خانه میتوانید اقدامات زیر را انجام دهید:
۱) حداقل هفتهای یکبار خانه را جارو برقی بکشید و گردگیری کنید. هنگام گردگیری برای جلوگیری از انتشار گردوغبار در هوای خانه از دستمال مرطوب استفاده کنید. قاب عکسها، مجسمهها و گیاهانی را هم که ممکن است قارچها را به خودشان جذب کنند، تمیز کنید.
۲) برای تمیز کردن سطوح از محلول سفیدکننده کلره با ۱۰ برابر آب استفاده کنید.
۳) به جای بالشهای پر، از رختخوابهایی که از مواد مصنوعی ساخته شده، استفاده کنید.
۴) روی رختخوابها و مبلی که فرد مبتلا به آسم استفاده میکند، ملحفه بیندازید و ملحفهها را هر هفته با آب داغ (بالای ۵۵ درجه سانتیگراد) شسته، به خوبی خشک کنید.
۵) حتیالامکان و به ویژه در اتاقی که فرد مبتلا به آسم بیشتر اوقات خود را میگذراند، از فرش استفاده نکنید.
۶) اگر از گلیم یا فرشهای محلی استفاده میکنید، از انواع سبک و قابل شستشوی آن استفاده کنید و بهطور منظم آنها را با آب گرم بشویید.
۷) پنجرهها و پردهها را بهطور منظم شسته و تمیز کنید.
۸) از کمدها و دکورهایی که سطوح افقی زیادی دارند و گرد و خاک روی سطوح افقی آنها مینشیند، استفاده نکنید.
۹) حتیالامکان از صندلیهای پارچهای در خانه استفاده نکنید.
۱۰) کاشیها و پرده حمام را بهطور منظم تمیز کنید.
۱۱) کتابها را در اتاق خواب قرار ندهید.
۱۲) اگر فرزندتان آسم دارد، اسباببازیهای پارچهای برایش نخرید و اگر به اسباببازی پارچهای علاقه دارد، باید اسباببازی را هر روز در آب گرم شسته، در بالاترین درجه حرارت خشک کنید یا میتوانید اسباببازی پارچهای را در یک کیسه پلاستیکی گذاشته، به مدت بیشتر از ۵ ساعت در فریزر قرار دهید. قارچها نمیتوانند در دمای فریزر بیشتر از ۵ ساعت زنده بمانند.
۱۳) از دستگاه تصفیه هوا در خانه استفاده کرده، فیلتر آن را هر ماه تعویض کنید.
● حیوانات خانگی و ۴ ویژگی خانههای ضدآسم
حیوانات نیز از عوامل حساسیتزا هستند و ۳۰ درصد افرادی که آسم دارند حداقل نسبت به یک یا دو حیوان آلرژی نشان میدهند. موی حیوانات به تنهایی ایجاد آلرژی نمیکند ولی به دلیل اینکه معمولاً حاوی قارچها و گرده گیاهان است، باعث آلرژی میشود. مدفوع حیواناتی که در قفس نگهداری میشوند (مانند پرندگان، موش و سنجاب) گردوغبار را جذب کرده، باعث تجمع حشرات میشود. درباره نگهداری حیوان در خانه به موارد زیر توجه کنید:
۱) حتیالامکان از نگهداری حیوانات در خانه خودداری کنید. نگهداری آن را به دوستان و همسایهها بسپارید. به هر حال، حتماً حیوان را بیرون از خانه نگهداری کنید.
۲) هر هفته حیوان را با مواد شوینده شستشو داده، برس بزنید.
۳) بعد از هر بار تماس با حیوان، دستهایتان را به دقت با آب گرم و صابون بشویید.
۴) اگر حیوان را در قفس نگهداری میکنید، قفس را همیشه تمیز نگه دارید.
● کنترل حشرات و ۵ ویژگی خانههای ضدآسم
سوسکها هم که در محیطهای شهری زندگی میکنند و همه جا حضور دارند، یکی از عوامل اصلی ایجاد حساسیتهای آسمی هستند. برای دوری از سوسکها اقدامات زیر را انجام دهید:
۱) هر دو سه ماه یک بار با طعمهگذاری یا نصب توری به دفع حشرات بپردازید و از سموم و اسپریهای حشرهکش که آسم را تشدید میکند، در خانه استفاده نکنید.
۲) جعبه، روزنامه و کاغذ در خانه انبار نکنید.
۳) ظروف کثیف و غذاهای بدون درپوش را در آشپزخانه رها نکنید.
۴) سطوح و میزها را تمیز نگه دارید و خردههای غذا را که روی زمین میریزد، فوراً پاک کنید.
۵) زبالهها را در کیسه زباله و سطل دردار ریخته و هر شب آنها را بیرون بگذارید.
برچسبها:
آووکادو، میوه ای به شکل گلابی و با پوستی به رنگ سبز بسیار تیره یا حتی سیاه و هسته ای نسبتا بزرگ است که پیش بینی می شود نزدیک به ۱۰ هزار سال قبل از میلاد در مکزیک رشد می کرده است! شاید این موضوع کمی برایتان عجیب به نظر برسد چون آووکادو چند سالی بیشتر نیست که پایش به کشور ما باز شده و هنوز خیلی از ما با طعم آن آشنا نیستیم...
هنس اسلوان انگلیسی در سال ۱۶۹۶ نام آووکادو را برای این میوه انتخاب کرد و از آن زمان تا به حال تمام دنیا آن را با نام آووکادو یا گلابی آمریکایی می شناسند. اگر شما هم از طرفداران این میوه بومی قاره آمریکا هستید، پیشنهاد می کنیم که این مقاله را تا انتها بخوانید تا بیشتر با تمام زوایای آن آشنا بشوید.
هر ۱۰۰ گرم از آووکادو نزدیک به ۱۶۰ کیلوکالری انرژی، ۵۳/۸ گرم کربوهیدرات، ۶۶/۰ گرم قند، ۷/۶ گرم فیبر، ۶۶/۱۴ گرم چربی، ۱۳/۲ گرم چربی اشباع، ۸۰/۹ گرم چربی تک زنجیره ای غیراشباع، ۸۲/۱ گرم چربی چندزنجیره ای غیراشباع، ۲ گرم پروتئین, ۵ درصد ویتامین B۱ ، پتاسیم، فسفر، منیزیم، ۴ درصد آهن، یک درصد کلسیم، مقداری ویتامین B۲، B۳، B۵، B۶ و ۶ درصد روی دارد. با این حساب می بینید که این میوه از نظر مواد معدنی و ویتامین، بسیار غنی است و به خاطر چربی نسبتا بالا، مصرف آن به کسانی که در دوران رژیم لاغری به سر می برند چندان توصیه نمی شود.
بیشتر انرژی آووکادو هم به چربی موجود در آن برمی گردد و پتاسیم این میوه ۶۰ درصد بیشتر از موز است. البته به دلیل اینکه آووکادو سرشار از ویتامین های گروه B، ویتامین E و K است، مصرفش به تمام افرادی که علاقه بسیاری به داشتن پوست و مویی شفاف و زیبا دارند، پیشنهاد می شود!
● ۶ خاصیت آووکادو
پژوهشگران و متخصصان تغذیه در سراسر دنیا، خواص و مزایای بسیار زیادی را برای آووکادو ذکر کرده اند که ما در اینجا ۶ مورد از مهم ترین آنها را برایتان توضیح می دهیم:
۱) تحقیقات نشان داده اند که مصرف منظم آووکادو می تواند تا حد قابل ملاحظه ای خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش دهد.
۲) پژوهشگران می گویند که ترکیبات موجود در آووکادو می تواند سلول های پیش سرطانی و سرطانی که عامل ابتلا به سرطان دهان هستند را از بین ببرند.
۳) آووکادو هم مانند روغن زیتون سرشار از اسید اولئیک است. این ماده یکی از بزرگ ترین عوامل پیشگیری از ابتلا به سرطان پستان محسوب می شود.
۴) آووکادو حاوی آنتی اکسیدان هایی است که می توانند خطر ابتلا به سرطان و بیماری های قلبی را کاهش دهند و از پیری زودرس پوست جلوگیری کنند.
۵) اضافه کردن آووکادو به سالاد باعث می شود که مواد مغذی موجود در سبزیجات سالاد ۵ برابر سریع تر و بیشتر جذب بدن شما شود.
۶)سطح بالای فولات موجود در این میوه می تواند خطر سکته قلبی را در افراد مستعد کاهش دهد.
● رابطه آووکادو با زیبایی
از آنجایی که این میوه سرشار از پروتئین و چربی است، مصرف آن می تواند به حفظ لطافت و شادابی موهای شما کمک کند. به علاوه اگر موهای خشکی دارید، می توانید نصف آووکادو را رنده و با یک قاشق چای خوری روغن زیتون و یک عدد زرده تخم مرغ مخلوط کنید و هر روز به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه آن را روی موهای خودتان که از قبل مرطوب کرده اید، ماساژ دهید و بعد موهایتان را با یک شامپوی ملایم و آب گرم شست وشو دهید.
به این شیوه کمتر از یک ماه، موهایی نرم و براق خواهید داشت! شما می توانید برای شاداب شدن پوست صورت و گردنتان هم از ماسک طبیعی آووکادو استفاده کنید. اگر پوستتان خشک است، آووکادو را با یک قاشق چای خوری عسل مخلوط کنید و آن را به مدت ۱۵ دقیقه روی پوستتان بگذارید و بعد با آب ولرم آن را بشویید. اگر هم پوستتان معمولی یا چرب است باید برای تهیه ماسک آووکادو آن را با ۱ قاشق چای خوری آبلیمو مخلوط کنید.
● آووکادو در سراسر دنیا
در استرالیا و نیوزیلند، مردم میوه آووکادو را روی نان تست یا داخل ساندویچ مرغشان می گذارند و می خورند. برزیلی ها آن را با شکر و کمی آبلیمو مخلوط و آن را به عنوان دسر یا میان وعده، سرو می کنند. مردم سریلانکا، آووکادو را با شکر، شیر و کمی کاکائو مخلوط می?کنند و آن را به عنوان یک نوشیدنی مغذی در وعده صبحانه یا عصرانه می نوشند.
مکزیکی ها هم که بزرگ ترین تولیدکننده آووکادو هستند، آن را به سالاد، انواع ساندویچ ها، سوپ یا حتی برنج اضافه می کنند و می خورند. کالیفرنیایی ها هم عاشق املت آووکادو هستند و با ترکیب کردن این میوه با تخم مرغ، املتی خوشمزه از آن درست می کنند! فقط فراموش نکنید که این میوه به دلیل چرب بودن پرکالری است پس اگر اضافه وزن دارید به انرژی روزانه و میزان کالری که در طول روز دریافت کرده?اید دقت داشته باشید.
برچسبها:
زندگی شهرنشینی و استفاده روزافزون از تکنولوژی جدید اگرچه به ظاهر، کیفیت زندگی را بهبود بخشیده ولی از نقطه نظر سلامت، کم تحرکی حاصل از زندگی مدرن با عواقب بسیاری همراه است. امروزه افراد ساعات زیادی از روز را در مشاغلی نظیر اپراتوری رایانه، کارهای دفتری در مسلک مدیر یا کارمند به حالت نشسته می گذرانند. در ساعات غیرکاری نیز وضعیت بهتر نیست و ساعات خارج از کار موظفی را نیز در اتومبیل و سایر وسایل نقلیه، روبه روی تلویزیون و رایانه به حالت نشسته سپری می کنند...
متاسفانه به نظر می رسد که اکثر بزرگسالان به طور متوسط بیش از ۹۰ درصد ساعات بیداری خود را در حالت نشسته طی می کنند. در مقاله سال ۲۰۰۹ میلادی مجله سلامت بانوان ذکر شد که یک آمریکایی به طور متوسط ۵۶ ساعت (یعنی بیش از دو روز کامل) در هفته را به حالت نشسته می گذراند. شاید بهتر باشد که تبعات نشستن طولانی مدت را در سه حوزه بررسی کنیم.
الف) افزایش خطر بیماری های مزمن
بسیاری از بیماری های مزمن که عوامل اصلی مرگ و میر در عصر حاضر هستند، ارتباط نزدیکی با سطح فعالیت بدنی دارند. زندگی کم تحرک و نشستن طولانی مدت از عوامل خطرساز ابتلا به این بیماری ها هستند. بیماری های عروق کرونر قلب، چاقی، دیابت نوع ۲، پوکی استخوان و برخی از انواع سرطان ها از مهم ترین بیماری های این گروه به شمار می روند. در دهه ۱۹۵۰ میلادی نخستین یافته های پژوهشی حکایت از عواقب خطرناک نشستن طولانی مدت داشتند و نشان دادند که افراد در مشاغل فعال در قیاس با مشاغل کم تحرک خطر کمتری برای ابتلا به بیماری های عروق کرونر دارند. یک پژوهش جدید از انجمن تناسب اندام کانادا مشخص کرده که ارتباط تنگاتنگی بین میزان نشستن و مرگ ناشی از کلیه بیماری های قلبی وجود دارد. نشستن طولانی مدت در افزایش ابتلا به چاقی و دیابت نیز موثر است، به طوری که نشان داده شده که هر ۲ ساعت افزایش ساعات نشستن در روز با ۵ تا ۲۳ درصد افزایش خطر چاقی و ۷ تا ۱۴ درصد افزایش خطر دیابت نوع۲ همراه است. افزایش خطر سرطان های پستان، روده بزرگ و تخمدان نیز از عواقب کم تحرکی طولانی مدت به حساب می آیند.
ب) عدم تناسب اندام
نشستن طولانی مدت در نحوه استقرار بدن و سلامت ستون فقرات نیز موثر است. بدیهی است که نشستن مفرط می تواند به تدریج تغییرات نامناسبی را در وضعیت قامت و تناسب افراد ایجاد کند. این تغییرات عمدتا به دو دلیل ایجاد می شوند. نخست اینکه در حالت نشسته، بسیاری از عضلات بزرگ بدن در حالت غیرفعال هستند و استفاده نکردن از این عضلات در درازمدت به ضعف و تحلیل آنها منجر می شود. از سوی دیگر، نشستن طولانی مدت پشت میز یا روبه روی رایانه به خصوص اگر در وضعیت استاندارد و با رعایت اصول ارگونومی همراه نباشد، تغییراتی از قبیل گردی شانه ها، قوز، وضعیت رو به جلوی سر و تغییر انحنای ستون فقرات را ایجاد خواهد کرد. ضعف عضلانی منتشر در عضلات بزرگ بدن و قرارگیری طولانی مدت در وضعیت نامناسب از یک سو و چاقی و افزایش وزن ناشی از کم تحرکی از سوی دیگر دست به دست هم داده و به اصطلاح هیکل و تناسب بدنی افراد را برهم می زنند. بسیاری از خانم ها اعتقاد دارند که نشستن طولانی مدت باعث پهن شدن لگن و باسن شان می شود. البته نشستن، اثر مستقیمی روی استخوان لگن و سایر استخوان های بدن ندارد ولی به دلایلی که اشاره شد، ضعف عضلات به ویژه عضلات سرینی و شکم، افزایش وزن و تغییر انحنای ستون فقرات کمری و گاهی انحراف استخوان لگن می توانند این تغییر شکل پهن شدگی را توجیه کنند.
ج) دردهای عضلانی اسکلتی
نشستن طولانی مدت از عوامل زمینه ساز ایجاد دردهای عضلانی اسکلتی است. یک مقاله جدید نشان داده است که خطر کمردرد و درد گردن در افرادی که قسمت عمده روز را در حالت نشسته سپری می کنند، به مراتب بیشتر است. یک پژوهش دیگر حاکی از آن است که شیوع کمر درد مزمن در خانم ها از اوایل دهه ۱۹۹۰ میلادی، ۳ برابر افزایش یافته است. جالب است بدانید ضعف عضلات نگاه دارنده ستون فقرات و قرارگیری طولانی در وضعیت های غلط نظیر چرخش ستون فقرات، خم شدن روی کاغذ یا خیره شدن ممتد به صفحه مانیتور همگی می توانند باعث پیدایش این دردها شوند.
● اما راه حل
برای مقابله با همه مشکلاتی که ذکر شدند، تنها یک راه حل موثر وجود دارد و آن هم افزایش فعالیت جسمانی و کاهش ساعات کم تحرکی و بی تحرکی است. توصیه می شود که تمامی افراد حداقل ۳۰ دقیقه فعالیت جسمانی با شدت متوسط تا زیاد را در برنامه زندگی روزمره خود لحاظ کنند. در این برنامه باید حرکات کششی و انعطاف پذیری، ورزش های هوازی (از قبیل دویدن، پیاده روی سریع، دوچرخه سواری و شنا) و ورزش های تقویت کننده عضلات بزرگ بدن گنجانده شوند. از سوی دیگر، باید ساعات نشستن به تدریج کاهش یابند و در صورت ضرورت کاری به نشستن طولانی مدت، وقفه های ۵ دقیقه ای برای بلند شدن و قدم زدن (مثلا از طریق مکالمه تلفنی در حالت راه رفتن، پیگیری برخی نامه ها به صورت حضوری، پیاده روی در ساعات ناهار و...) در نظر گرفته شود.
برچسبها:
همه ما در طول هفته بارها از زعفران، این گیاه خوش آب و رنگ و خوش عطر برای تزئین و خوش رنگ کردن موادغذایی و سفره های غذای خود استفاده می کنیم اما شاید در کنار جنبه های تزئینی و خوش عطری این گیاه قرمز رنگ، کمتر به خواص درمانی و اثرات مثبت آن در بهبود و درمان دردهای ناشی از قاعدگی، دردهای شکمی بعد از زایمان و افسردگی توجه کرده باشید. درمانگران چینی اما از این گیاه دارویی خوش رنگ و گران قیمت و از خواص کم نظیر آن برای درمان بسیاری از بیماری های روحی و جسمی بهره می برند. این درمانگران با تعیین دوز مصرفی مناسب از زعفران برای بیمارشان به او کمک می کنند تا بیماری را پشت سر بگذارد.
● حداکثر مواد مغذی
چینی ها بر این باورند که مصرف به اندازه زعفران به همراه موادغذایی در یکی از وعده های غذایی می تواند تاثیر زیادی در بهبود جریان گردش خون در بدن داشته باشد. به این ترتیب اعضای خانواده با خوردن زعفران در کنار غذا با بهبود و تسهیل جریان گردش خون در بدن قادرند بیشترین موادمغذی موجود در غذا را به سلول های مختلف در نقاط مختلف بدن برسانند و جذب مواد مغذی را افزایش دهند.
● تسکین دردهای دوره قاعدگی
درمانگران چینی با تجویز زعفران برای خانم هایی که از دردهای دوره های ماهانه اعتراض دارند، به کاهش دردهای دوره ماهانه آن ها کمک می کنند. مصرف این گیاه دارویی به صورت شربت یا در کنار غذا به دلیل خواص ضد دردی که دارد موجب کاهش دردهای قاعدگی به ویژه در خانم ها و دخترانی است که خونریزی دوران قاعدگی آن ها به تعویق افتاده است.
● ۲ هدف با یک تیر
افرادی که پس از تصادف یا وارد آمدن ضربه ای به بدن شان دچار تورم و درد بدن می شوند، می توانند با مصرف زعفران در کنار غذا یا به صورت شربت به کاهش میزان تورم ناشی از ضربه و بهبود دردهای شان کمک کنند. علاوه بر این زعفران به دلیل خواص نشاط بخشی که دارد علاوه بر بهبود جریان گردش خون که در نهایت منجر به تسکین و بهبود درد و کاهش تورم بیمار می شود می تواند روحیه بیمار را نیز تحت تاثیر قرار داده و به لحاظ روحی او را قوی کرده و به شرایط عادی بازگرداند. در حقیقت مصرف زعفران برای این افراد علاوه بر برطرف کردن نگرانی بیمار، ترس او را نیز بر طرف می کند.
● شادی خانوادگی
میزان مجاز مصرف زعفران در روز برای افراد یک تا ۳ گرم است. بنابراین خانم های خانه باید دقت داشته باشند که برای تهیه غذا در وعده های غذایی تنها تا ۳ گرم اجازه استفاده از زعفران را دارند و مصرف بیش از اندازه زعفران حتما باید با تجویز پزشک یا درمانگر طب سنتی صورت گیرد زیرا مصرف بی رویه این گیاه دارویی عوارض جانبی متعددی به همراه دارد. بنابراین توصیه ما این است که فقط در یکی از وعده های غذایی روزانه خود از زعفران استفاده کنید فقط مراقب باشید که از میزان مجاز آن بیشتر مصرف نکنید. استفاده مداوم از این گیاه خوش آب و رنگ خواص مختلفی دارد که یکی از آن ها افزایش نشاط و شادمانی اعضای خانواده است.
● چه افرادی زعفران نخورند!
مصرف روزانه یک تا ۳ گرم زعفران به عنوان حد مجاز مصرف این گیاه دارویی شناخته می شود و افرادی که تمایل به مصرف بیشتر این گیاه خوش آب و رنگ دارند باید حتما تحت نظارت پزشک یا درمانگر خود آن را مصرف کنند. با این وجود برخی از افراد هستند که حتی مصرف مقدار مجاز زعفران برای آن ها مضر است.این افراد عبارتند از:
▪ افرادی که با مشکل تعریق کف دست روبه رو هستند باید از مصرف زعفران پرهیز کنند یا مقدار آن را به حداقل برسانند چون مصرف زعفران تعریق کف دست این افراد را بیشتر می کند.
▪ مصرف زعفران به افرادی که چاق بوده یا دچار اضافه وزن هستند به هیچ وجه توصیه نمی شود. این ادویه اشتهاآور بوده و مصرف مداوم آن منجر به افزایش وزن می شود.
▪ افرادی که مصرف زعفران در آن ها بیشتر از حد مجاز شود معمولا با علائمی مثل تهوع، استفراغ، درد شکم و خونریزی در مدفوع روبه رو می شوند. این افراد علاوه بر این افزایش ضربان قلب را نیز تجربه می کنند که در این حالت بهتر است فورا با پزشک خود تماس بگیرند.
● با طلای سرخ چاق شوید
زعفران یکی از گران قیمت ترین ادویه ها در ایران است که به عنوان یک چاشنی خوش رنگ و خوش عطر برای تزئین غذاها و زیباتر کردن آن ها مورد استفاده قرار می گیرد. این ادویه به دلیل ظاهر مناسبی که به غذا می بخشد و به دلیل خواص اشتها آوری که در خود دارد برای افرادی که تمایل به اضافه وزن و افزایش اشتها دارند بسیار مناسب است. مصرف اندازه مجاز زعفران که به طلای سرخ در جهان معروف است موجب افزایش اشتها در افراد لاغر و کم اشتها شده و به مرور به رسیدن آن ها به وزن ایده آل کمک می کند.
برچسبها:
افزایش فعالیت های فکری و جسمی دانش آموزان در کنار تغییرات آب و هوایی و شیوع بیماری های فصل پاییز همگی در کنار هم شرایطی را برای دانش آموزان در مقاطع مختلف تحصیلی به وجود می آورد که ضرورت توجه والدین را به این موضوع می طلبد. یکی از ساده ترین و کاربردی ترین روش ها برای افزایش انرژی و توان فکری و جسمی دانش آموزان در سال تحصیلی جدید، داشتن رژیم غذایی مناسب، تغذیه سالم و وعده های غذایی متناسب با فعالیت هاست. در کنار این مسئله تغذیه سالم و گنجاندن تمامی موادمغذی و مفید برای سلامت فکر و جسم کودک در رژیم غذایی یکی از مهم ترین شیوه های داشتن جسمی سالم و مقاوم دربرابر رایج ترین بیماری های فصل پاییز از قبیل سرماخوردگی، زکام و آنفلوانزا است. آنچه می خوانید بخش هایی از توصیه های درمانگران طب سنتی ایران همزمان با شروع سال تحصیلی جدید است.
● اهمیت تغذیه در سلامت کودکان
دوره دبستان برای کودکان از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا دانش آموزان در این دوره، در مقطعی از سن خود قرار دارند که بنیان وجودی آنها شکل کامل تری به خود می گیرد. در این دوران است که دندان های اصلی جایگزین دندان های شیری کودک می شود و استخوان بندی آنها شکل گرفته و استحکام لازم را به دست می آورد. بنابراین در این مرحله کودک ابتدایی ترین پله های ورود به بلوغ را تجربه می کند. به همین علت متخصصان علم تغذیه، به خصوص درمانگران طب سنتی ایران بر این باورند، یک رژیم غذایی سالم و مغذی در وعده ها و میان وعده های غذایی می تواند تا حد زیادی تضمین کننده سلامت کودکان باشد. بنابراین به هیچ وجه نباید اجازه دهیم کودک بدون صبحانه یا بدون خوردن وعده غذایی به درس یا فعالیت فیزیکی دیگری مشغول شود، زیرا بخش بزرگی از عادت های غذایی و تنظیم وعده های غذایی در دوره دبستان شکل می گیرد. این نکته زمانی اهمیت بیشتری به خود می گیرد که توجه داشته باشیم همین کودکان مشغول به تحصیل در دوره دبستان، مردان و زنان آینده کشور را تشکیل داده و باید برای ورود به اجتماع و فعالیت در حرفه های گوناگون سلامت و سالم باشند.
● تقویت دانش آموزان با میان وعده ها
متخصصان طب سنتی معتقدند، وعده های غذایی دانش آموزان باید براساس عادات غذایی آن ها و از روی مزاج بچه ها توسط خانواده آن ها تشخیص داده شود. بنابراین می توان گفت ، کامل ترین و سالم ترین غذاها بستگی مستقیم به عادت های غذایی خانواده دارد.
علاوه بر این توصیه موکد درمانگران این است که در بهترین شرایط باید ۳ وعده غذایی مرسوم، یعنی صبحانه، ناهار و شام با غذاهای سالم، طبیعی و تازه برای کودکان و نوجوانان تدارک دیده شود، همچنین در بهترین شرایط توصیه می شود در بین وعده های صبحانه و ناهار، و ناهار و شام، میان وعده های دیگری قرار گیرد تا در فاصله وعده های غذایی اصلی نیز مواد مغذی لازم به دانش آموزان برسد. در این وضعیت همواره پیشنهاد می شود میان وعده ها با مصرف میوه و مواد غذایی طبیعی از قبیل دانه ها و مغزهای گیاهی پر شود.
● ۴ مغز و پنیر کامل ترین صبحانه
پزشکان و متخصصان تغذیه همواره تاکید می کنند، نخستین وعده غذایی یعنی صبحانه، مهم ترین و طلایی ترین وعده غذایی در طول روز است.
خوب است بدانیم که صبحانه در آمادگی جسمانی دانش آمــوزان نیز بیشترین سهم را دارد. این وعده غذایی صبح است که دانش آموز را برای حضور بانشاط و موثر در کلاس درس آماده کرده و ذهن او را برای فراگیری بهتر درس ها آماده می کند.صبحانه که بهترین و موثرترین وعده غذایی برای ذخیره مواد مغذی در بدن انسان هم هست بهتر است با مواد غذایی مانند پنیر، شیر، مربای بالنگ، تخم مرغ عسلی شده و میوه های تازه برای دانش آموزان شما تدارک دیده شود.متخصصان توصیه می کنند، انواع خشکبار مانند پسته، گردو، بادام، فندق، بادام زمینی، چلغوزه، بادام هندی و دانه های مغذی دیگر در این وعده استفاده شود و به عنوان مواد غذایی موثر در سلامت مصرف شوند.
● چرا فرزند تان بعد از ناهار کسل می شوند؟
اما در وعده غذایی ظهر یا ناهار توصیه می شود برای دانش آموزان غذاهایی مورد استفاده قرار گیرند که با نیروی هاضمه آن ها سازگاری داشته و از این بابت مشکلی را ایجاد نکنند. این نکته را همواره به خاطر داشته باشید که عمل هضم وقتی به خوبی و تکامل اتفاق می افتد که کودکان و نوجوانان بعد از مصرف غذا بتوانند انرژی خود را تخلیه کرده و احساس شادمانی و نشاط داشته باشند. این مورد نشان دهنده آن خواهد بود که عمل هضم به درستی اتفاق افتاده و غذایی که مورد استفاده دانش آموزان قرار گرفته به طور کامل با دستگاه هضم غذا سازگاری دارد بنابراین چگونگی تهیه وعده ناهار با وضعیت هضم غذا در سیستم جسمی فرزندان شما ارتباط مستقیم دارد. بهتر است این نکته را هم به خاطر داشته باشید که دریافت غذاهای نامناسب، فرزندان شما را سنگین، کسل و بی رمق کرده و او در فراگیری دروس خود با مشکلات جدی مواجه خواهد شد.
● با فرزند بهانه گیر چه کنید ؟
اگر به سلامت کودک خود علاقه مندید حتما به خاطر داشته باشید که احساس گرسنگی او را با تهیه مواد خوراکی گرم و غذاهایی که با یک فرآیند سالم در خانه تهیه کرده برطرف کنید.
اگر احساس کردید فرزند شما در طول روز با احساس گرسنگی مواجه می شود از یاد نبرید که غذاهای گرم، تازه و خانگی برای سلامت او مفید خواهد بود و گرسنگی او را بهتر برطرف می کند. در این غذاها توجه داشته باشید که مواداولیه حتما از مواد مغذی تشکیل شده باشند. حتی اگر احساس گرسنگی فرزند خود را غیرواقعی یافتید و از این نظر اطمینان حاصل کردید، می توانید برای برطرف کردن بهانه های غذایی او از تنقلات مفید و سالمی همچون آبمیوه های طبیعی استفاده کنید تا در زمان مناسب، وعده غذای اصلی را آماده کرده تا فرزندتان سرو کند.
● چگونه اشتهای فرزندتان را افزایش دهید؟
در میان وعده صبح که به اصطلاح آن را «چاشت» نیز می نامیم، باید مواد غذایی مناسبی مصرف شوند که در نهایت اشتهای فرزندان شما را برای وعده غذای ظهر افزایش دهند. والدین می توانند در این میان وعده از مواد غذایی تازه، به خصوص میوه، نان و پنیر، مغز گردو، نخودچی، کشمش، برنجک، گندم، عدس برشته، توت خشک و برگه های خشک شده میوه برای تغذیه کودکان خود استفاده کنند.
مصرف این مواد غذایی در چاشت باعث می شود از یک سو فرزندان شما با اشتهای بیشتری وعده غذایی ناهار را صرف کنند و از سوی دیگر صفرای کافی وارد روده ها و سیستم گوارشی آن ها شده و از این طریق جداره روده ها تمیز و شست وشو داده شوند.
این فرآیند باعث می شود دانش آموزان سنگینی غذاهای پیشین را احساس نکرده و احساس بی اشتهایی نکنند. همچنین متخصصان طب سنتی برای نیم چاشت فرزندان تان تهیه غذاها و تنقلات خانگی را هم توصیه می کنند. برای مثال شما می توانید با استفاده از تمبر هندی، شکر و ترنجبین یک نوع شکلات خانگی تهیه کرده و به فرزندان خود بدهید تا صرف کنند.
این شکلات خانگی بو و مزه مطبوعی داشته و فرزندان شما از خوردن آن در زنگ تفریح احساس خوشایندی خواهند داشت.
● چند پیشنهاد خوشمزه برای میان وعده عصرگاهی
هنگام عصر تلاش کنید برای تغذیه فرزندان محصل خود مواد غذایی تدارک ببینید که مصرف آن ها باعث نشاط بیشتر شان شود. این را هم به خاطر داشته باشید که نشاط و وجد کودکان شما با مواد غذایی سالم و طبیعی تامین می شود.برای وعده عصرگاهی می توانید از بستنی های سنتی، فالوده، میوه های فصلی تازه، شله زرد، کاهو با سکنجبین، ذرت شیرین، آبمیوه های طبیعی و تازه و انار آغشته به گلپر استفاده کنید. این مواد غذایی در عین حال که خوشمزه و مورد پسند دانش آموزان هستند سلامت و شادابی آن ها را نیز تضمین می کنند.
برچسبها:
غده تیرویید یکی از غدد درون ریز بدن است که هورمون هایی را برای تنظیم سوخت وساز بدن شما تولید می کند. دیگر غدد مهم درون ریز بدن عبارتند از: لوزالمعده، هیپوفیز، غدد فوق کلیوی، غدد پاراتیرویید و گنادها. غده تیرویید در قسمت میانی نیمه تحتانی گردن زیر حنجره و بالای استخوان های ترقوه قرار دارد. تیرویید غده ای است دمبلی شکل که از دو لب چپ وراست تشکیل شده است. این دو لب به وسیله یک لب میانی به هم متصل می شوند. البته باید بدانید که همیشه نمی توان یک غده تیرویید نرمال را لمس کرد.
● چه موقع غده تیرویید غیرطبیعی است؟
بیماری های غده تیرویید بسیار شایع بوده و میلیون ها نفر را در سراسر دنیا مبتلا می کند. شایع ترین بیماری های تیرویید، پرکاری و کم کاری این غده است. در هر دو حالت، غده تیرویید ممکن است بزرگ تر از حد نرمال باشد. بزرگی غده تیرویید را گواتر می نامند. گاهی اوقات التهاب غده تیرویید باعث بزرگی آن می شود. بیماران ممکن است دچار توده یا گره در غده تیرویید شوند. این توده ها ممکن است به آرامی یا بسیار سریع بزرگ شوند. این توده ها حتما باید به وسیله پزشک بررسی شوند.
● تشخیص بیماری های تیرویید، چگونه است؟
تشخیص بیماری های عملکردی یا توده های تیرویید در درجه نخست، براساس شرح حال و معاینه بالینی است. پزشک، گردن شما را معاینه کرده و از شما می خواهد برای برجسته شدن غده تیرویید چانه خود را بالا برده و آب دهان خود را ببلعید. دیگر آزمایش هایی که پزشک ممکن است برای شما درخواست کند عبارتند از:
۱) سونوگرافی گردن و غده تیرویید
۲) اندازه گیری هورمون های تیرویید در خون۳
۳) اسکن رادیو اکتیو
۴) نمونه برداری از سلول های تیرویید با استفاده از سوزن ظریف
۵) عکس قفسه سینه
۶) سی تی اسکن یا ام.آر.آی
۷) نمونه برداری از سلول های تیرویید با سوزن ظریف
اگر توده ای در تیرویید شما وجود داشته باشد، ممکن است پزشک انجام یک نمونه برداری با سوزن ظریف را برای شما انجام دهد. این کار بی خطر و به نسبت بدون درد است. سوزنی از روی پوست وارد توده شده و از آن نمونه برداری می کند. درد مختصری بعد از انجام این کار ممکن است وجود داشته باشد. این آزمایش، اطلاعات مفیدی را در مورد توده موجود در غده تیرویید دراختیار پزشک قرار می دهد و به ویژه به او در افتراق توده های خوش خیم از بدخیم کمک می کند.
● درمان بیماری های تیرویید
پر کاری و کم کاری تیرویید معمولا به کمک داروها درمان می شوند. اگر هورمون تیرویید کمتر از حد نرمال تولید شود (کم کاری تیرویید) می توان آن را با استفاده از قرص لووتیروکسین درمان کرد. پرکاری تیرویید نیز به وسیله داروهایی مانند متی مازول درمان می شود. اما گاهی اوقات ممکن است برای درمان کامل، احتیاج به برداشتن غده تیرویید به کمک جراحی داشته باشد. اگر توده ای در تیرویید وجود داشته یا اینکه به صورت منتشر بزرگ شده باشد، پزشک براساس معاینات و نتایج آزمایش ها، درمان را انتخاب می کند. اکثر توده های تیرویید خوش خیم بوده و اغلب به وسیله هورمون های تیرویید سرکوب می شوند. هدف از این درمان کوچک کردن و از بین بردن توده در مدت زمانی بین ۳ ۶ ماه است. اگر توده در حین درمان بزرگ تر شود، اکثر پزشکان توصیه به جراحی آن می کنند و درصورتی که گزارش نمونه برداری سوزنی مطرح کننده سرطان یا مشکوک به آن باشد جراحی ضروری است.
● جراحی تیرویید
جراحی تیرویید، عبارت است از برداشتن همه یا بخشی از غده تیرویید. این عمل در بیمارستان و با بیهوشی کامل انجام می شود. معمولا لب یک طرف که توده دارد همراه با لب میانی برداشته می شود. در هنگام جراحی از لب طرف مقابل نمونه برداری شده و درصورتی که مشکوک به بدخیمی باشد آن هم برداشته می شود. جراح درمورد این احتمال، قبل از عمل با شما صحبت خواهد کرد. بعد از جراحی در محل عمل ممکن است وسیله ای شیلنگ مانند به نام «درن» قرار داده شود که مسوول تخلیه خون است. این درن، معمولا ظرف ۲۴ ساعت برداشته می شود. اکثر بیماران یک تا سه روز بعد از عمل از بیمارستان مرخص می شوند. عوارض بعد از جراحی تیرویید نادر است.
بعضی از آنها عبارتند از: خونریزی، گرفتگی صدا، دشواری بلع، بی حسی پوست گردن و پایین آمدن کلسیم خون. اکثر عوارض، ظرف مدت زمان کوتاهی بهبود می یابند. بیمارانی که کل غده تیروییدشان خارج می شود بیشتر در معرض افت کلسیم خون قرار دارند. این مساله ناشی از آسیب دیدن غده پاراتیرویید در حین عمل است.
بیمارانی که همه تیروییدشان خارج می شود، نیاز به جایگزینی هورمون های تیرویید با استفاده از قرص های هورمونی دارند. برخی هم احتیاج به جایگزینی کلسیم دارند.
برچسبها:
● فلزی که مردان از استفاده آن منع می شوند
طلا از جمله فلزهای زینتی به شمار می رود که طرفدران زیادی دارد و بخصوص خانم ها علاقه زیادی به آن نشان می دهند و بالطبع از اشکال مختلف آن به عنوان زیورآلات استفاده می کنند.
در این میان حتما شنیده اید که استفاده از طلا برای مردان منع شده و در اسلام این کار عملی حرام معرفی شده است ولی تا به حال شده از خودتان بپرسید چرا زنان مجاز به استفاده از طلا هستند ولی مردها نباید از این فلز قیمتی و زینتی بهره مند شوند؟ به طور کلی هر موضوعی که اسلام آن را سفارش کرده باشد برای بدن انسان مفید و هر چه را که برای انسان حرام کرده باشد، قطعا برای او مضر است. اگر چه دلایل برخی مسائل هنوز از لحاظ علمی مشخص نشده است ولی ما به عنوان مسلمان به این معتقد هستیم که مسلما خیری در پشت این ممنوعیت ها وجود دارد.
● طلا، آفتی برای مردان
طبق بررسی های متعددی که صورت گرفته، تعداد گلبول های سفید خون در مردان بیشتر از زن هاست، حال آن که تماس بدن مرد با طلا باعث بالا رفتن میزان گلبول های سفید می شود. به طور طبیعی با افزایش شمار گلبول های سفید، جا برای گلبول های قرمز خون کم شده و تعداد آنها به طور محسوسی کاهش پیدا می کند.
در واقع استفاده از طلا در مردان باعث بر هم خوردن تعادل میان گلبول های سفید و قرمز خون می شود. همین امر باعث بروز کم خونی در مردان و از سوی دیگر باعث بروز سرطان خون می شود که همگی بر اثر اختلال در گلبول های بدن مردان ایجاد می شود. اما در اینجا شاید این سوال ذهن شما را مشغول کند که پس چرا زنان می توانند از طلا استفاده کنند؟ اگر طلا روی تعادل گلبول های بدن مردان تاثیر می گذارد، پس زنان هم نباید از این امر مستثنا باشند.
در نگاه ابتدایی شاید حق با شما باشد، ولی مطالعاتی که روی ساختار بدن زنان انجام شده نشان می دهند تفاوت هایی جزئی در ساختار بدن زن و مرد وجود دارد. طلا حاوی اشعه هایی است که از پوست بدن رد شده و روی گلبول های بدن تاثیر می گذارد. این مساله در مورد مردان کاملا صدق می کند ولی در زنان خیر. در زنان بین لایه پوست و گوشت، یک لایه چربی وجود دارد اما در مردان این لایه وجود ندارد. همین لایه محافظ چربی است که همانند سدی محکم مانع از رسیدن اشعه های مضر طلا به بدن زنان می شود.
به این ترتیب تاثیر منفی روی گلبول های قرمز خونی در مردان یکی از مضرات استفاده از طلا در آقایان است.
دلیل دیگری که از اهمیت زیادی هم برخوردار است، تاثیر منفی اشعه های فلز طلا روی هورمون های جنسی مردان است. استفاده از طلا توسط مردان باعث بروز اختلالات هورمونی شده و حرکت اسپرم ها را با مشکل مواجه می کند، به طوری که سرعت حرکت آنها به قدری کاهش پیدا می کند که قدرت کافی برای باروری تخمک نداشته و موجب ناباروری مرد می شود.
در واقع بررسی های صورت گرفته حاکی از آن است که بیشترین تاثیر طلا در بافت های مختلف بدن، روی اندام های تناسلی است. طلا بیشترین اثر منفی خود را در مردان در بخشی از دستگاه تناسلی می گذارد که محل تجمع اسپرم هاست. اسپرم ها مدت زمانی را در این مکان می گذرانند تا قدرت باروری و تحرک یابند. بنابراین اشعه های مضر طلا با تاثیر بر این بخش بشدت از سرعت حرکت و باروری اسپرم ها می کاهد.
تعداد گلبول های سفید خون در مردان بیشتر از زن هاست حال آن که تماس بدن مرد با طلا باعث بالا رفتن میزان گلبول های سفید می شود
علاوه بر ناباروری که پیامد مهمی در استفاده از طلاست، مشکلات روحی و خانوادگی ناشی از آن را هم باید اضافه کرد که گاهی باعث هزینه های زیاد برای درمان ناباروری و حتی به هم خوردن زندگی ها می شود. در این میان حتی افرادی که از طلا به عنوان زینت استفاده نمی کنند و تنها شغل آنها ایجاب می کند که با طلا در ارتباط باشند هم از این خطرات در امان نیستند و اختلالات هورمونی گریبان آنها را نیز ممکن است بگیرد.
● طلا در همه رنگ و همه شکل ممنوع!
وقتی صحبت از طلا به میان می آید، همه جواهرات ساخته شده از آن را در بر می گیرد. زنجیر طلا، انگشتر طلا، حلقه طلا، بند ساعت و حتی عینک طلا و حتی سروکار داشتن با طلا و طلاسازی هم می تواند برای مردها مشکل ایجاد کند و فرقی هم نمی کند مدت کوتاهی با این طلا در ارتباط باشید یا طولانی، به هر حال برای مردان منع استفاده دارد. اما در برخی شرایط از طلا و سایر فلزات از قبیل نقره به عنوان درمان استفاده می شود و گاهی نیز این فلز در دندان سازی و جراحی استخوان ها کاربرد دارد.
در این حالت چون صرف درمان بوده و برای برطرف کردن مشکل و بیماری ایجاد شده مورد استفاده قرار می گیرد، ایرادی ندارد. کما این که شواهد حاکی از آن است که در طب سنتی چینی و در طب سوزنی گاهی برای درمان برخی بیماری ها از سوزن های طلایی یا نقره ای استفاده می کنند.
طلا به طور کلی به ۳ رنگ زرد، سفید و قرمز در بازار وجود دارد و مهم نیست مردان از چه رنگ طلا استفاده کنند، بلکه مهم ماهیت طلاست که در هر سه رنگ آن وجود دارد.
در این بین برخی فکر می کنند طلا سفید همان پلاتین است ولی پلاتین فلزی جداگانه و با طلا سفید متفاوت است. طلا سفید همان طلای زرد رنگی است که با مخلوط کردن مقداری نقره به رنگ سفید در می آید و قطعا استفاده از آن برای مردان هم حرام است و هم ضرر دارد. ولی پلاتین که فلز متفاوتی است هیچ یک از اشعه های منفی طلا را نداشته و هیچ منع استفاده ای هم برای مردان ندارد و با خیال راحت می توانید از این قبیل جواهرات همانند پلاتین یا نقره که حتی برای بدن مفید هم هستند، استفاده کنید.
برچسبها:
براساس بررسی های انجام شده، قند عامل تضعیف سیستم دفاعی بدن در برابر بیشتر بیماری ها است به طوری که پس از هر نوبت مصرف یک خوردنی شیرین، سیستم ایمنی بدن تا ۷۵ درصد کارآیی خود را از دست می دهد و این مدت بهترین زمان برای فعال شدن میکروب ها و ویروس ها است.
به طور کلی در مواد غذایی دو نوع قند وجود دارد که شامل قندهای ساده و قندهای پیچیده هستند. قند پیچیده مدت طولانی تری طول می کشد تا در داخل بدن تجزیه شود و برای بدن سالم تر است. این نوع قند در کربوهیدرات های طبیعی مثل غلات سبوس دار و میوه ها یافت می شود.
از سوی دیگر، قند ساده سریعتر در بدن تجزیه می شود و موجب افت و خیز محسوس انرژی می شود. این نوع قند شامل قندهای موجود در مواد شیرینی و نشاسته ای تصفیه شده و فرآوری شده است. مصرف بیش از اندازه قند ساده مشکلات جدی برای سلامت بدن ایجاد می کند.
پایگاه اینترنتی لیواستنرانگ در مقاله ای به تشریح مهمترین مضرات مصرف قند به ویژه قندهای ساده و فرآوری شده پرداخته است.
براساس یافته های ارائه شده در این مقاله، قندهای ساده می توانند سیستم ایمنی بدن را تضعیف کرده و یا حتی از کار بیندازند. بررسی ها نشان می دهد که پس از هر بار مصرف محصولات حاوی قند، گلبول های سفید بدن از فعالیت باز می ایستند و بین دو تا پنج ساعت بدن کاملا آماده آلوده شدن به هر نوع ویروس یا باکتری خواهد بود.
مصرف این نوع قند، تعادل مواد معدنی بدن را به هم می زند. قند، فاقد ویتامین، مواد معدنی و فیبر خوراکی است. در واقع قند یک ماده زائد است که بدن انسان قادر به هضم و جذب آن نیست از این رو برای اینکه ساختار ملکولی قند شکسته شود بدن مجبور است از مواد معدنی محلول موجود در بدن استفاده کند تا بتواند قند وارد شده به داخل بدن را هضم کند و در نتیجه تعادل عناصر معدنی مهم مثل کلسیم، منیزیم، پتاسیم، سدیم، کروم و مس در بدن به هم می خورد.
مصرف مواد قندی ناسالم موجب ترشح بیش از اندازه هورمون آدرنالین در بدن می شود. احساس اضطراب بیش از اندازه، آشفتگی و بد خلقی از پیامدهای خوردن مواد قندی است. به علاوه این ماده سبب بی حوصلگی می شود و افرادی که قند زیاد مصرف می کند به هیچ عنوان میلی به ورزش کردن و فعالیت های بدنی ندارند در کودکان نیز خوردن مواد قندی موجب کاهش ضریب هوشی و افت بازده تحصیلی می شود.
بی تردید مصرف زیاد مواد قندی به کلیه ها آسیب می رساند و چه بسا که عامل اصلی ایجاد سنگ کلیه است. همچنین مصرف قند عامل مهم تشکیل سنگ مثانه نیز هست.
برخلاف تصور عموم مردم، عاملی که باعث بالا رفتن شدید کلسترول بد خون و نیز افت مقدار کلسترول خوب در خون می شود، مصرف مواد قندی است. این ماده به طور کلی سبب بالا رفتن کلسترول می شود. در عین حال مصرف قندهای مضر یکی از عوامل بسیار موثر در بالا رفتن میزان چربی تری گلیسیرید خون است که سلامت قلب و عروق را به طور جدی به خطر می اندازد.
آزمایش ها نشان می دهد که مصرف قند در جذب عناصر مهمی و ضروری برای سلامت استخوان ها یعنی کلسیم و منیزیم اختلال ایجاد می کند. بدین معنی که اگر شیر را با کیک یا شکلات مصرف کنید، هیچ کلسیمی در استخوانهای شما ذخیره نخواهد شد. بر همین اساس مصرف قند زیاد، عامل اصلی پوکی استخوان است. قند ماده ای زائد و فاقد هر گونه ویتامین یا مواد معدنی است و بدن قادر به هضم و جذب آن نیست. از این رو سلول ها مجبور هستند برای شکستن ملکولهای قند از املاح کلسیم و منیزیم ذخیره در استخوانها استفاده کنند.
هر چه مواد غذایی شیرین بیشتر مصرف شود، کلسیم بیشتری از استخوانها خارج شده و در فرایند هضم قند و شیرینی مصرف می شود. در نهایت استخوانها بعد از چند سال پوک می شوند دلیل اصلی خرابی دندانها نیز همین است. کلسیم از دندانها استخراج شده و دندان به مرور پوسیده و خراب می شود.
قند عامل اصلی بروز برخی از سرطان ها شامل سرطان های پستات، پروستات و روده و راست روده است، مقدار گلوکز خون را بی جهت افزایش می دهد، باعث ضعف بینایی، تنگ شدن عروق خونی و در نهایت سکته می شود، عامل ترش کردن معده است و همانطور که تاکید شد خطر ابتلا به بیماری های قلبی را تشدید می کند.
علاوه بر این ها، پیر شدن زودرس، سفید شدن موها و چین و چروک های پوستی عمدتا ناشی از مصرف خوراکی های شیرین است نه مصرف گوشت و پروتئین.
برخی از مطالعات در سال های اخیر نشان داده است که مصرف زیاد مواد قندی گرایش به الکل و مواد مخدر را بیشتر می کند.
مهم ترین بیماری قرن حاضر یعنی آلزایمر که با حواس پرتی های کوچک شروع می شود بر اثر مصرف زیاد مواد قندی بروز می کند.
دندانپزشکان معتقد هستند که قند، تنها عامل پوسیدگی دندانها است بدین معنی که اگر قند مصرف نکنید هرگز به دندانپزشک نیازی نخواهید داشت.
علاوه بر اینها، مصرف بی رویه مواد قندی عامل اصلی چاق شدن، عامل مهم در بروز آرتروز مفاصل، یکی از عوامل اصلی بیماری آسم، آلرژی به غذاهای گوناگون، بالا رفتن فشار خون، ایجاد اگزما در کودکان، آب مروارید و حتی در برخی موارد عامل بروز آپاندیسیت است.
بسیاری از متخصصان تاکید دارند که بزرگترین خطر ناشی از مصرف زیاد قند این است که ساختمان مولکول وراثتی دی ان آ را می شکند و آن را تغییر می دهد که در نتیجه موجب سرطانی شدن سلول ها می شود. قند سبب تولید مولکول های مضر رادیکال آزاد در خون و افزایش خطر بروز سرطان می شود. حتی در بسیاری از موارد سردردهای بی موقع و بی دلیل و میگرن بر اثر مصرف خوردنی های شیرین بروز می کنند.
مصرف قند انعطاف پذیری ماهیچه ها و اندام بدن را کم می کند به طوری که با کوچکترین حرکت ورزشی عضلات منقبض می شوند و درد می گیرند.
به گزارش ایسنا، عامل اصلی بروز افسردگی مصرف زیاد قند است. مردم تصور می کنند با مصرف یک خوردنی شیرین روحیه شان شاد خواهد شد در حالی که کاملا برعکس است.شادی حاصل از خوردن شیرینی به خاطر اعتیادی است که به آن دارید و با خوردن آن آرامش می یابید اما در روحیه و امواج مغزی شما اثر متضاد دارد.
در پایان این مقاله همچنین تاکید شده است که قند عامل افزایش تقسیم سلول های کبد و سرطان کبد، افزایش مقدار چربی کبد، بزرگ شدن اندازه کلیه ها، اختلال در کار پانکراس، یبوست و خشکی روده، کاهش قدرت تمرکز و تصمیم گیری در انسان و بالاخره افزایش خطر بسته شدن عروق خونی است.
برچسبها: