تصفیه مغناطیسی آب

تصفیه مغناطیسی آب

 

اساس این روش این است که وقتی آب سخت از یک میدان مغناطیسی مناسب عبور داده می شود، تحت تأثیر نیروی میدان مغناطیسی، سیستم تبلور نمک های کلسیم و منیزیم موجود در آب بر روی جداره دیگ بخار یا لوله های آب داغ، به هم می خورد و از صورت یک شبکه سه بعدی که خاصیت چسبندگی زیادی بر جداره ظرف دارد، خارج می شود و به صورت جامد بی شکلی در می آید که قدرت چسبیدن به جداره دیگ بخار را ندارد.

 

تصفیه مغناطیسی آب

 

البته در این روش، مقدار آهن نباید از 05/0 میلی گرم در لیتر بیشتر باشد در غیر این صورت باید از پیش، با استفاده از مواد شیمیایی مناسب، مقدار آهن آب را تنظیم کرد تا از چسبیدن آهن به قطب های آهن ربا، کاهش میزان جریان آب از بین قطب های آهنربا و کاهش بازدهی این روش، جلوگیری شود.

 

از برتری های این روش این است که در آن از مواد شیمیایی استفاده نمی شود، هیچ گونه ماده اضافی بر جای نمی ماند، حتی رسوب های قدیمی را از بین می برد، خاصیت خورندگی در آب ایجاد نمی کند، هزینه ی آن از روش های دیگر کم تر است، عمر دستگاه زیاد و حتی پس از 20 سال بدون تغییر باقی می ماند.

 

تصفیه مغناطیسی آب

 

 

با توجه به این برتری ها، امروزه نه تنها از این روش در تصفیه آب های صنعتی، بلکه از آن در تصفیه آب های خنک کننده دستگاه های صنعتی، شستشوی بطری های نوشابه، در کارخانه های قندسازی و بسیاری از صنعت های دیگر استفاده می شود.

نخستین دستگاه تصفیه آب به روش القای الکترومغناطیسی ( ECI )، در سال 1945 توسط یک دانشمند بلژیکی به نام ورمترن نوآوری شد و امروزه در بیش از 50 کشور جهان مورد بهره برداری قرار دارد.

 


برچسب‌ها:

تاريخ : پنج شنبه 3 فروردين 1391برچسب:, | 13:31 | نویسنده : علیرضا زینالپور |

فناوري پلاسما

مقدمه

شما احتمالاً از وسايلي که داراي LCD  (صفحه نمايش کريستال مايع) باشند همه روزه استفاده مي کنيد آنها اطراف ما هستند. در کامپيوترهاي کيفي، ساعت هاي ديجيتالي، اجاق هاي مايکرويو، انواع دستگاه هاي پخش CD و بسياري از وسايل الکترونيکي ديگر. LCDها به اين دليل رايج هستند که مزاياي زيادي نسبت به ديگر فناوري هاي نمايش دارند. آنها سبک تر و نازک تر هستند و انرژي کمتري نسبت به لامپ اشعه کاتودي (CRT) مصرف مي کنند.

فناوري پلاسما

کلمه کريستال مايع مفهوم متناقضي دارد. ما کريستال را به عنوان ماده جامدي چون کوارتز و معمولاً به سختي سنگ مي شناسيم و مايع معناي کاملاً متفاوتي دارد. چگونه ماده اي مي تواند هر دو را داشته باشد؟ در اين مقاله، مي آموزيم که کريستال مايع بر اين نيرنگ خارق العاده پيروز مي شود و همچنين نگاهي مي اندازيم به فناوري زيربنايي آن که باعث مي شود LCD کار کند. همچنين به بررسي رقيب اصلي LCD، يعني فناوري پلاسما پرداخته و در نهايت، در مورد 2 فناوري LED و OLED. صحبت خواهيم کرد و خواهيم ديد که چگونه اين 2 فناوري تفکيک پذيري تصوير را افزايش داده و مصرف انرژي را نيز تا 40 درصد، کاهش مي دهند.

 

 

 

پلاسما چيست؟

اگر تا به حال، يک لامپ مهتابي را شکانده باشيد، حتماً جز مقداري گرد سفيد رنگ چيز ديگري مشاهده نکرده ايد. ولي وقتي مهتابي روشن است، به نظر مي رسد که ماده اي نوراني درون لامپ است. حالتي که مواد داخل مهتابي پس از روشن شدن به خود مي گيرند، حالت پلاسما ناميده مي شود. پلاسما گاز برانگيخته اي است، شامل يون هاي در حال حرکت (اتم هاي باردار) و الکترون (ذرات با بار منفي). هر ماده اي در حالت آزاد، داراي بار خنثي است. به اين دليل که داراي تعداد مساوي پروتون و الکترون است.

فناوري پلاسما

حال، اگر در داخل گاز اختلاف پتانسيل بالايي ايجاد کنيم، الکترون هاي آزاد با ضربه زدن به الکترون هايي که تحت تاثير جاذبه هسته هستند، پيوندشان با هسته اتم را کم مي کنند و باعث خروج آنها از مدار چرخش خود مي شوند. با کم شدن هر يک الکترون، يک بار مثبت به بار کل اتم اضافه مي شود. با پيوسته ساختن اين شرايط، الکترون هاي آزاد همواره در حال حرکت به سمت ناحيه مثبت تر (جايي که الکترون کمتري وجود دارند) اتم، خواهند بود. در حين اين حرکت ها و در نتيجه برخورد ذرات با الکترون ها، انرژي الکترون هاي منحرف شده، و به شکل نور گسيل (ساطع) مي شوند.

نئون و زنون، دو عنصر گازي شکلي هستند که در ساخت صفحه نمايش هاي پلاسما از آنها استفاده مي شود. اين دو عنصر در هنگام برانگيختگي نور فرابنفش گسيل مي کنند. اين نور، قابل رويت توسط چشم انسان نيست ولي توانايي برانگيخته کردن عناصري که نور مرئي گسيل مي کنند را دارد.

 

طرز کار صفحه نمايش پلاسما

نئون و زئون، درون هزاران سلول سه رنگ بين دو صفحه جلو و عقب صفحه نمايش نگهداري مي شوند. اين سلول ها همان پيکسل ها هستند. الکترودهايي هم در دو طرف اين سلول ها به طور عمودي قرار داده مي شوند.

فناوري پلاسما

الکترودهاي شفافي که توسط عايق دي – الکتريکي، از هم جدا شده اند و با لايه محافظ منيزيم اکسيد پوشيده شده اند نيز به پشت صفحه بيروني چسبيده مي شوند و به حالت افقي مرتب مي شوند. براي يونيزه کردن گاز درون سلول ها، الکترودها ميليون ها بار در ثانيه شارژ مي شوند. اين کار، باعث شارش ذرات باردار مي شود و آنها را وادار به گسيل فوتون هاي فرابنفش مي کند.

فناوري پلاسما

اين فوتون ها وقتي به لايه فسفر صفحه بيروني برخورد مي کنند، باعث برانگيختگي الکترون هاي فسفر مي شوند. اين الکترون ها در بازگشت به حالت اصلي خود، نور با فرکانس مرئي گسيل مي کنند.

هر کدام از سلول ها داراي فسفر با رنگ هاي سبز، آبي و قرمز هستند. اين سه رنگ در ترکيب با هم تشکيل يک پيکسل رنگي را مي دهند و در نهايت، تمام پيکسل ها در کنار هم تشکيل تصوير نهايي را مي دهند.

صفحه نمايش ها براي پخش تصوير از سيگنال هاي آنتن تلويزيون، نياز به وسيله اي به نام تيونر دارند. با استفاده از تيونر، سيگنال هاي دريافتي به سيگنال هاي قابل نشان دادن براي صفحه نمايش، تبديل مي شوند.


برچسب‌ها:

تاريخ : پنج شنبه 3 فروردين 1391برچسب:, | 1:49 | نویسنده : علیرضا زینالپور |

مواد تشکیل دهنده ی نفت خام

مواد تشکیل دهنده ی نفت خام

 

نفت خام در هیچ مقطعی دارای ترکیب شیمیایی خاص نیست. اما در کل مخلوطی از انواع هیدروکربن هاست و مواد دیگر نقش مواد اضافی یا آلاینده را دارند و بیش از 90 % نفت خام، در واقع از هیدروکربن است.

 

1- اولین خانواده ی ترکیبات که در نفت با درصد بالایی حضور دارند، پارافین ها هستند. ترکیباتی که آلکان می باشند

( Cn H2n+2 ). نرمال پارافین ها بخش اصلی تر را تشکیل می دهند و بعد از آن ها ایزو پارافین ها هستند.

2- خانواده ی دوم الفین ها هستند از دسته ی آلکِن ها ( Cn H2n ).

3- خانواده ی سوم سیکلو پارافین ها هستند.

4- آروماتیک ها در جایگاه بعدی قرار دارند.

5- استیلنی ها و یا دی اِن ها نیز در نفت خام وجود دارند.

6- مواد اضافه ( ناخالصی ): شامل ترکیبات نیتروژن دار، اکسیژن دار و گوگرد دار است. مهم ترین آن ها در این مجموعه مشتقات گوگرد هستند مخصوصاً مشتقات تیوفن که پایدار و بسیار بدبو می باشند.

7- فلزات سنگین که از لایه های خاک به نفت نفوذ می کنند مخصوصا وانادیوم (V). اکسید های وانادیوم در نفت خام به مقدار بسیار جزئی یافت می شوند.

 

در کل موارد 6 و 7، چیزی در حدود 10 % نفت خام را تشکیل می دهند. شیمی نفت در واقع شیمی هیدرو کربن هاست و نه سایر ترکیبات آلی. نفت خام مخلوط پیچیده ای از مواد است و خواص آن نیز خواص مجموعه ای از مواد خواهد بود ( برخلاف صنعت پتروشیمی که با مواد خالص با درجه خلوص بالا سروکار دارد ). اما برخی از ترکیبات اصولا وجود ندارد و برخی مواد با درصد بیشتری هستند. مثلاً در آروماتیک ها، بنزن، تولوئن، زایلن ها و اتیل بنزن عمده ترین ترکیبات هستند و درصد سایر مشتقات بنزن کم است.

در رده ی نفتالینی، نفتالین و متیل نفتالین مجموعه ی اصلی اند.

 

مواد تشکیل دهنده ی نفت خام

 

 در قسمت پلی آروماتیک ها، آنتراسن و مشتقات متیله ی آن و فنانترن و ... هیدروکربن های سنگین تر با حلقه های متعدد بدون استخلاف هستند. ترکیبات خیلی پلی آروماتیک سرطان زا می باشند که البته بخش سنگین نفت خام دارای این ترکیبات است.

مواد تشکیل دهنده ی نفت خام

 

 

مواد تشکیل دهنده ی نفت خام

 

نفت خام پس از حفاری، به پالایشگاه حمل می شود. نفت خام به دلیل گرما در عمق زمین سیال است اما در دمای معمولی سطح زمین جامد شده و حمل آن با لوله مشکل می شود ( لوله باید کاملا ایزوله باشد ).


برچسب‌ها:

تاريخ : پنج شنبه 3 فروردين 1391برچسب:, | 1:44 | نویسنده : علیرضا زینالپور |

موتور جت

موتور جت

کلید هواپیماها نیروی پیشران خود را از موتور خود به دست می آورند. موتور هواپیماها ممکن است مانند موتور خودروها سیلندر - پیستونی باشد یا این که به صورت موتور جت باشد.

موتورهای جت می توانند نسبت به موتورهای سیلندر – پیستونی، هواپیما را با سرعت بسیار بیشتری به حرکت در آورند، لذا امروزه اکثر خطوط هوایی، هواپیماهای نظامی و حتی هواپیماهای تجاری کوچک از این موتور ها استفاده می کنند.

موتورهای جت به سه بخش عمده تقسیم می شوند: توربو جت، توربو پراب و توربو فن (Turbo jey، Turbo prob، Turbo fan)

موتورهای جت هوا را از یک طرف می مکند و آن را از طرف دیگر با سرعت بسیار بالاتری به بیرون پرتاپ می کنند و این امر سبب رانش هواپیما در جهت عکس حرکت هوا خواهد شد. دلیل ایجاد نیروی رانش را می توان با قانون سوم نیوتون یا قانون عمل و عکس العمل توجیه نمود.

 

یک موتور توربو فن را در شکل زیر مشاهده می کنید:

موتور جت

بخش های نشان داده شده در شکل فوق عبارتند از:

1. فن جادویی: این فن عظیم هوا را به درون موتور می کشد. مقداری از این هوا وارد کمپرسور می شود ولی بخش عمده آن از اطراف موتور عبور می کند و به بیرون می رود و در هنگام خروج مقداری نیروی رانش ایجاد می کند.

2. کمپر سور: هوا در کمپرسور فشرده می شود تا با فشار و دبی بالا وارد محفظه احتراق شود.

3. محفظه احتراق: سوخت (کروسین) به این محفظه پاشیده می شود و در مجاورت گرما و اکسیژن هوای فشرده شده، آتش می گیرد و در اثر احتراق منبسط می گردد و از عقب موتور خارج می شود.

4. توربین عقبی: گازهای احتراق تولید شده از پره های این توربین عبور می کنند و آن را به چرخش در می آورند. شافت این توربین به کمپرسور و فن جلویی متصل می باشد و آن ها را نیز به چرخش در می آورد.

5. اگزوز: گازهای احتراقی از این محل خارج می شوند و تولید نیروی پیشران می کنند، ولی هوای خروجی از فن های جلویی مقدار عمده نیروی پیشران را در یک موتور جت تولید می نمایند.

6. لوله های سوخت رسان.

7. خروجی هوای سرد پیشران، تولید شده توسط فن جلویی.

 

یک موتور تور بو جت به صورت زیر می باشد:

موتور جت

این موتور ها از موتورهای توربو فن قدیمی تر می باشند، سر و صدای بیشتری تولید می کنند و سوخت بیشتری مصرف می نمایند. هواپیمای ما فوق صوت کنکورد، یکی از معدود هواپیماهای مسافربری است که از این نوع موتور استفاده می کند. در شکل فوق نقطه 1 ورودی هوا، نقطه 2 کمپر سور، نقطه 3 محفظه احتراق و نقطه 4 توربین می باشد.

 

یک موتور توربو پراب را در شکل زیر مشاهده می کنید.

 طرز کار این موتورها شبیه موتورهای توربو جت است ولی توربین آن ها، پره ای را نیز به چرخش در می آورد که این پروانه بخش عمده نیروی پیشران را تولید می کند. این موتورها سوخت کمتری مصرف می کنند، ولی از موتورهای توربو جت و توربو فن کندتر می باشند.

موتور جت

در این موتور نیز نقطه 1 ورودی هوا، نقطه 2 کمپر سور، نقطه 3 محفظه احتراق و نقطه 4 توربین می باشد.


برچسب‌ها:

تاريخ : پنج شنبه 3 فروردين 1391برچسب:, | 1:43 | نویسنده : علیرضا زینالپور |

پالایش نفت خام

پالایش نفت خام

 

فرآیند پالایش :

کلیه ی عملیاتی که روی نفت خام انجام می شود تا نفت خام را به مواد قابل عرضه به بازار تبدیل کند. پالایش خود سه فرآیند عمده دارد :

1- تفکیک  Separation

2- تبدیل  Conversion

3- تصفیه ی شیمیایی  Chemical treetment

 

در واقع تفکیک، تفکیک حرارتی و یا همان تقطیر است. مخلوط پیچیده ای را در برج های تقطیر بزرگ حرارت داده و در اثر آن برش های نفتی به وجود می آید( در آزمایشگاه، مقطره نام دارد).

 

پالایش نفت خام

 

در اثر تقطیر که پایه ی تفکیک است، مواد براساس نقطه ی جوش خود جدا می شوند. در مرحله ی دوم، مواد به مواد دیگری تبدیل می شوند که نیاز بازار را تأمین کنند و در نهایت روی آن ها تصفیه ی شیمیای صورت می گیرد تا استاندارد بازار را به دست آورند و همچنین کیفیت ترکیب بالا رود.

عمده ترین مورد در این جا، از بین بردن بوی بد ترکیبات است. فرآورده های صنعت نفت از ابتدا تا به امروز، کاربرد اصلی شان سوخت است و در بین این مجموعه ی سوخت، ماکزیمم استفاده از سوخت به صورت بنزین اتومبیل می باشد. یعنی 95% نفت خام برای سوخت مصرف می شود و قسمت عمده ی آن نیز بنزین است. ادامه ی روند استفاده از نفت خام با هدف ایجاد بنزین مرغوب، به مقدار زیاد صورت می گیرد. معیار مرغوبیت بنزین درجه ی اکتان است.

 

پالایش نفت خام

 

امروزه اتومبیل ها با درجه ی اکتان ( درجه ی آرام سوزی ) بالای 98% کار می کنند. نرمال اکتان ها بدترین آرام سوزی و ایزو اکتان ها ( 2 و 2 و 4 تری متیل پنتان ) بهترین آرام سوزی را دارند.

 

بهبود درجه ی اکتان :

1- روش تغییر یا تنظیم ساختار شیمیایی برشی است که دارای نقطه ی جوش در محدوده ی نقطه ی جوش بنزین اتومبیل است.

2- مواد افزودنی ( ترقی دهنده های درجه اکتان )

اگر سوخت، مخلوطی از نرمال پافین ها باشد با روش اول باید آن ها را به آروماتیک ها یا ساختار های دیگر با درجه ی اکتان بالاتر تبدیل کنیم. مواد افزودنی مثل تترا اتیل سرب با افزودن به بنزین درجه ی اکتان را بالا می برند و به آرام سوزی سوخت کمک می کنند. محدوده ی کمک ترقی دهنده ها کوچک است و حداکثر می توانند تا 10% درجه ی اکتان را افزایش دهند.

 


برچسب‌ها:

تاريخ : پنج شنبه 3 فروردين 1391برچسب:, | 1:42 | نویسنده : علیرضا زینالپور |

بال هواپیما (ایر فویل)

بال هواپیما (ایر فویل)

بالون های هوای گرم و بالون های هلیوی به دلیل این که از هوا سبک تر اند. در هوا به سمت بالا حرکت می کنند، به نظر شما هواپیماها که از هوا بسیار سنگین ترند.

چگونه در هوا بالا می روند؟

بال هواپیما (ایر فویل)

دلیل اصلی بالا رفتن هواپیماها بال آن ها می باشد.

 بال هواپیماها به شکل خاصی ساخته می شوند به نحوی که خمیده می باشند ولی خم منحنی در بالای بال و زیر بال بیشتر می باشد. به این ساختار ایر فویل گفته می شود. (Air foil)

بال هواپیما (ایر فویل)
ایرفویل ها برای پرواز هواپیما نقش بسیار مهمی را ایفا می کنند زیرا نیرویی که باعث بالا رفتن هواپیما می شود توسط ایر فویل ها تولید می شود.

این نیرو، نیروی "برا" یا "Lift" نام دارد. هواپیماهای بال دار تنها هنگامی می توانند به سمت بالا حرکت کنند که نیروی Lift وارد شده به بال های آن ها از وزن هواپیما بیشتر شود.

بال هواپیما (ایر فویل)

 

 

 

دانیل برنولی، دانشمند سوئیسی که بین سال های 1700 و 1782 زندگی می کرده، کشف کرد که هر چه یک سیال (گاز یا مایع) با سرعت بیشتری حرکت کند، فشار آن کمتر می شود. این کشف امروزه به صورت قانون در آمده و قانون برنولی نامیده می شود. قانون برنولی توسط رابطه برنولی بیان می شود.

 

 

 

 

 برای درک قانون برنولی می توانید یک آزمایش ساده انجام دهید. یک ورق کاغذ در دست بگیرید و آن را زیر دهانتان نگه دارید و با سرعت زیاد هوا را بر روی آن بدمید. کاغذ بالا خواهد آمد.

بال هواپیما (ایر فویل)

هوایی که دمیده اید سرعت زیادی داشته و لذا فشار آن کم تر شده و این کاهش فشار در یک سمت کاغذ باعث شده که کاغذ به سمت محیط کم فشار حرکت کند. اصول کاری هواپیما نیز همین است.

 

شکل بال هواپیما را در زیر مشاهده می کنید:

بال هواپیما (ایر فویل)

بخش های نشان داده شده در شکل فوق عبارتند از:

1.جریان هوا: سرعت جریان هوا در بالای بال بیشتر است و ایت تفاوت سرعت به دلیل قوس بال می باشد (هوا باید مسافت بیشتری بپیماید تا از روی بال رد شود و مسافت کمتری برای عبور از زیر بال پیش رو دارد و برای این که بتواند از روی بال رد شود، سرعتش را زیاد می کند) و این تفاوت سرعت باعث تفاوت فشار و در نتیجه ایجاد نیروی برا می شود.

2. ساختار بال: داخل بال برای این که وزن کم و استحکام بالا داشته باشد، ساختاری شبکه ای دارد و روی این ساختار شبکه ای تو خالی توسط لایه نازکی از آلومینیوم پوشانده می شود.

3. جهت پرواز

4. نیروی برا: فشار در بالای بال کمتر بوده و اختلاف فشار در بالا و پایین بال باعث ایجاد مکش در بالای بال شده و هواپیما را به سمت بالا می کشد.

5. دم بال که تیز می باشد.

6. تیغه های درون بال.

7. تیر های درون بال.

8. نیروی وزن وارد شده به بال.

9. لبه جلویی بال که گرد می باشد.


برچسب‌ها:

تاريخ : پنج شنبه 3 فروردين 1391برچسب:, | 1:41 | نویسنده : علیرضا زینالپور |

پتروشیمی

پتروشیمی

 

تمایزهای بین صنعت نفت و پتروشیمی :

1- در صنعت نفت با مواد اولیه ی ناخالص و با محصولات ناخالص به صورت مجموعه ای از ترکیبات سروکار داریم و شاید خلوص مواد و فرآورده ها به هیچ وجه مدنظر نباشد و در واقع با مخلوط هایی با خواص کلی سروکار داریم.

اما در صنعت پتروشیمی، مواد اولیه ی خالص مصرف می کنند و محصولات تولیدی نیز تا حد امکان باید خالص باشند و خالص سازی شوند. صنعت پتروشیمی پرهزینه تر و گران قیمت تر از صنعت نفت خواهد بود زیرا فرآیند خالص سازی محصولات بسیار هزینه بر است.

2- صنعت نفت به لحاظ تنوع محصولات و فرآیندها بسیار محدود است. صنعت پتروشیمی در برخی موارد، فشار خیلی بالا و در برخی موارد کاتالیست های اختصاصی و در همه ی موارد سیستم های پیچیده ی جداسازی مواد را لازم دارد. پس تنوع محصولات در پتروشیمی بارزتر است. اکسایش جزو فرآیندهایی است که تعداد بیشتری از محصولات پتروشیمی از طریق این فرآیند ها تهیه و به بازار ارائه می شوند. در واقع اکسایش مهم ترین فرآیند صنعت پتروشیمی است که از طریق چهار روش در صنعت اجرا می شود :

 

1- Free radical liquid phase اکسایش رادیکال آزاد فاز مایع

2- Free radical gas phase اکسایش رادیکال آزاد فاز گازی

3- Liquid phase non-free radical فاز مایع غیر رادیکالی

4- Heterogeneous - catalyzed gas phase کاتالیستی غیر همگن فاز گازی

 

در بین این مجموعه بیشترین محصولات از فرآیند اول به دست می آیند.( واکنش های رادیکالی فاز مایع )

 

پتروشیمی

 

فنول از عمده ترین مواد پتروشیمی است که در قطران موجود است. فنول یک فرآورده ی بسیار پر مصرف صنعتی است. اولین مورد از منابع آن، قطران ذغال سنگ است.

 

پتروشیمی

 

تقطیر ذغال سنگ آن را به دو بخش تقسیم می کند :

بخش گازی و مایع غلیظی که باقی مانده و قطران نام دارد و شبیه نفت خام است اما محتویات آن ها متفاوت هستند.

 

پتروشیمی

 

نفت خام صرفا از هیدروکربن ها تشکیل شده است، اما قطران ضمن داشتن مواد هیدروکربنه مجموعه ای غنی از انواع مواد شیمیایی اکسیژن دار، نیتروژن دار و گوگرد دار است. کارهای تحقیقاتی در مورد قطران را دانشمندان روسی انجام داده و تعداد بسیار زیادی مواد شیمیایی را در آن شناسایی کرده اند. قطران در کشورهایی تولید می شود که از سوخت ذغال سنگ بجای نفت استفاده می کنند. عمده صنایعی که از ذغال سنگ به عنوان سوخت بهره می برند، صنعت ذوب آهن است.


برچسب‌ها:

تاريخ : پنج شنبه 3 فروردين 1391برچسب:, | 1:40 | نویسنده : علیرضا زینالپور |

اولین اجسام پرنده ساخته شده

در سال 1783 برادران مونت گلفید اولین بالون هوای گرم را با موفقیت پرواز دادند.

اولین اجسام پرنده ساخته شده

در سال 1797 اولین پرواز پاراشوت توسط یک مرد فرانسوی به نام آندره ژاکوس گارنرین انجام پذیرفت.

در سال 1852 اولین کشتی فضایی توسط یک مهندس فرانسوی بنام هنری گیفارد ساخته و به پرواز در آمد. این کشتی از بخار به عنوان منبع انرژی استفاده می نمود.

اولین اجسام پرنده ساخته شده

در سال 1853 شخصی به نام جورج کایلی از بریتانیا موفق شد یک انسان را به وسیله یک گلایدر تک بال به هوا بفرستد.

اولین اجسام پرنده ساخته شده

در حدود سال 1890 یک مهندس آلمانی به نام اوتو لیلینتال موفق شد اولین گلایدر معلق را بسازد.

اولین اجسام پرنده ساخته شده

در تاریخ 17 دسامبر 1903 در کارولینای شمالی، اولین هواپیمای موتوری تاریخ به پرواز در آمد. این هواپیما توسط برادران رایت ساخته شده بود.

اولین اجسام پرنده ساخته شده

در سال 1909 یک خلبان فرانسوی به نام لوییس بلریوت اولین پرواز موفق را بر فراز کانان انگلیس انجام داد.

اولین اجسام پرنده ساخته شده

اولین سرویس تجاری حمل و نقل هوایی در سال 1910 توسط فردنیاندون زپلین آلمانی توسط بالون راه اندازی گردید.

اولین اجسام پرنده ساخته شده

در 14 و 15 ماه ژوئن سال 1919 دو خلبان انگلیسی به نام های جان الکوک و آرتور ویتن براون (john  Alcocx and Arthur whiten brown) اولین پرواز یکسره را بر فراز اوقیانوس اطلس انجام دادند.

اولین اجسام پرنده ساخته شده

در ماه می 1927 یک خلبان آمریکایی به نام چارلز لیند برگ با ساخت آتلانتیک سولو (Atlantic solo) نام خود را در تاریخ جاودان نمود.

اولین اجسام پرنده ساخته شده

در سال 1936 اولین پرواز آزمایشی توسط هلیکوپتر دو موتوره FA61 آلمانی انجام شد.

در سال 1939 اولین هواپیمای جت توسط کمپانی آلمانی هنکل ساخته شد. این جت تک نفره بوده و He78 نام داشت.

اولین اجسام پرنده ساخته شده

در اکتبر 1947 هواپیمای X-1 شرکت بل برای اولین بار توانست با سرعت مافوق صوت به پرواز در آید.

ماه می سال 1952 هواپیمای جت 4 موتوره هاویلند برای اولین بار به جابه جا کردن مسافران عادی پرداخت.

اولین اجسام پرنده ساخته شده

درست یک سال بعد یک خلبان آمریکایی به نام ژاکلین کوچران (Jacqueline Cochran) به عنوان اولین زن تاریخ توانست پرواز مافوق صوت انجام دهد.

در دوم مارچ 1969 شرکت کنکورد اولین هواپیمای خود را به پرواز در آورد.

اولین اجسام پرنده ساخته شده

سنگین ترین هواپیمای تاریخ به نام آنتونوف 225 روسی می باشد که 6 موتور دارد و 508 تن وزن دارد.

اولین اجسام پرنده ساخته شده

بزرگ ترین هواپیمای مسافر بری دنیا نیز بوئینگ 747 می باشد که حدود 70 متر طول دارد و می تواند بیش از 400 نفر را جابه جا نماید. این هواپیما در زمان پر بودن بیش از 400 تن وزن خواهد داشت.

اولین اجسام پرنده ساخته شده

سریع ترین هواپیمای دنیا نیز بنام X-15 در سال 1967 به سرعتی معادل 7297 کیلومتر بر ساعت دست یافت.

اولین اجسام پرنده ساخته شده

البته صنایع هوایی روز به روز در حال پیشرفت می باشند و اعداد فوق احتمالاً تا این لحظه که شما این متن را می خوانید تغییر نموده و بهبود یافته اند.


برچسب‌ها:

تاريخ : پنج شنبه 3 فروردين 1391برچسب:, | 1:37 | نویسنده : علیرضا زینالپور |

آشنایی با پلیمرها

آشنایی با پلیمر ها

 

اغلب پلیمر ها بر پایه ی اتم کربن می باشند. علت آن قابلیت ویژه ی کربن می باشد که عبارت است از :

1- می تواند چهار پیوند با سایر اتم ها بر قرار کند.

2- می تواند به صورت زنجیر وار با اتم های کربن دیگر پیوند برقرار کند و به صورت زنجیر و یا شکل دیگر تبدیل شود.

 

پلیمریزاسیون :

 

پلیمریزاسیون به واکنش شیمیایی ای گفته می شود که طی آن بین منومر ها اتصال برقرار می شود و مولکول های پیچیده ی پلیمری تشکیل می شود. نام گذاری پلیمر ها معمولا بر اساس واحد منومری آن ها انجام می شود. به عنوان مثال :

اتیلن پلیمریزه می شود به پلی اتیلن و یا پروپیلن پلیمریزه می شود به پلی پروپیلن.

 

آشنایی با پلیمر ها

پلیمریزاسیون به واکنش شیمیایی ای گفته می شود که طی آن بین منومر ها اتصال برقرار می شود و مولکول های پیچیده ی پلیمری تشکیل می شود.

 

دسته بزرگی از پلیمر ها که بسیار معروف هستند اولفین یا پلی اولفین یا هیدروکربن ها می باشند. همان طور که از نام این مواد مشخص است فقط از هیدروژن و کربن ساخته شده اند. ساده ترین ترکیب هیروکربنی متان می باشد که چهار اتم هیدروژن به یک اتم کربن متصل می باشد. هیدروکربن ها با تعداد کربن مختلف وجود دارند چون اتم های کربن می توانند با اتم های کربن دیگر واکنش دهند و یک مولکول زنجیر وار تشکیل دهند.

هیدروکربن هایی که وزن مولکولی پایین دارند کوچک بوده لذا متحرک می باشند و بیشتر به صورت گاز هستند. هیدروکربن هایی که اتم های کربن در آن ها به میزانی است که زنجیرها به راحتی می توانند روی یکدیگر سر بخورند مایع می باشند. این سرخوردن مولکولی یا اصطکاک به عنوان ویسکوزیته شناخته می شود. با افزایش طول زنجیر، ویسکوزیته افزایش می یابد و به تدریج به یک ماده نیمه جامد تبدیل می شود.

 

وزن مولکولی پلیمر ها :

 

آشنایی با پلیمر ها

 

گرچه هنگام صحبت درباره ی پلیمر ها آن ها را با وزن مولکولی مشخصی می شناسیم اما در واقع پلیمرها وزن مولکولی مشخصی ندارند و مقادیری که برای وزن مولکولی در نظر می گیرند میزان متوسط وزن مولکولی می باشد. بدین معنی که وزن مولکولی تعدادی از زنجیر های پلیمری از این میزان بیشتر و وزن تعدادی از این میزان کم تر است.


برچسب‌ها:

تاريخ : پنج شنبه 3 فروردين 1391برچسب:, | 1:36 | نویسنده : علیرضا زینالپور |

بالون هوای گرم چگونه کار می کند؟

هوا با گرم شدن منبسط می شود، چگالی آن کاهش می یابد و به بالا می رود زیرا مولکول های هوای گرم با هم بیشتر فاصله می گیرند.

بالون هوای گرم چگونه کار می کند؟

یک بالن هوای گرم، یک کیسه بسیار بزرگ است که از مواد فوق سبک ساخته می شود و با هوای گرم پر می شود. هوای گرم چون از هوای عادی سبک تر است به بالا می رود و بالن را با خود به بالا می برد. محفظه هوای گرم بالن باید به حدی بزرگ باشد که هوای گرم جمع شده در آن بتواند وزن سبد، مسافران و متعلقات را نیز تحمل نموده و آن ها را به بالا ببرد. اجزاء بالن هوای گرم که در شکل زیر مشخص شده اند عبارتند از:

بالون هوای گرم چگونه کار می کند؟

1. مشعل گاز سوز برای گرم کردن هوا و پر کردن بالون.

2. سبد که از مواد سبک ساخته می شود و مسافران، کپسول گاز و لوازم پرواز در آن جای می گیرند.

3. طناب های نگهداری بالون.

4. شیر کنترل مشعل.

5. طناب کنترل کننده خروجی چتری.

6. لوله سوخت.

7. وسائل پرواز.

8. سیلندر گاز.

 

خلبان بالون نمی تواند جهت حرکت آن را کنترل کند و بالون در جهت باد جابجا می شود. ارتفاع بالون به مدت زمان استفاده از مشعل و در نتیجه مقدار هوای گرم موجود در بالن ربط خواهد داشت.

بالون هوای گرم چگونه کار می کند؟

برای بالا بردن بالون، خلبان باید مشعل را برای مدت زیادی روشن نگه دارد. برای ثابت نگه داشتن بالون نیز خلبان مشعل را 5 ثانیه روشن و 20 ثانیه خاموش می کند و این عمل را تکرار می کند.

برای کاهش ارتفاع خلبان می تواند مشعل را برای مدت طولانی تری خاموش نماید یا این که خروجی چتری را مقداری باز نماید تا مقداری هوای گرم از داخل بالون به بیرون رود.

بالون هوای گرم چگونه کار می کند؟

ساختار درونی بالون هوای گرم را در شکل زیر مشاهده می کنید.

بالون هوای گرم چگونه کار می کند؟

اجزاء نشان داده شده در شکل عبارتند از:

1. خروجی چتری: برای خروج هوای گرم و ورود هوای سرد به داخل بالون و کاهش ارتفاع بکار می رود.

2. طناب کنترل خروجی چتری.

3. مجرای ورود هوای گرم.

4. بدنه بالون.


برچسب‌ها:

تاريخ : پنج شنبه 3 فروردين 1391برچسب:, | 1:35 | نویسنده : علیرضا زینالپور |
.: Weblog Themes By SlideTheme :.